Bor Madeni için Tiyatro Grubu Kurdular

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dünyada ilk kez ürettiği fiziksel nano yağlayıcılar ile adından söz ettiren ve ürünleri Almanya’daki Dünya Teknoloji Müzesi’nde sergilenen Türk firması, şimdi de bor madeninin önemini anlatmak için kurduğu tiyatro grubuyla sahnelere çıkıyor.

NNT Nanoteknoloji A.Ş Proje Koordinatörü Mehmet Can Arvas, bor madeninin önemini ülke insanlarına anlatmak adına Türkiye’de bir ilke imza atarak, tiyatro grubu kurduklarını söyledi.

Bilginin dünyadaki en güçlü silah olduğu ilkesinden yola çıkarak, bilgiyi eğlenceli bir şekilde paylaşma arzusuyla kurulan tiyatro grubunun ilk kez bir sanayi ürününü anlatacak oyunlar sergileyeceğini kaydeden Arvas, şunları kaydetti:

”Şirketimizin İcra Kurulu Başkanı Cafer Akın’ın (Bor madenine sahip çıkmak vatan toprağına sahip çıkmak kadar kutsaldır) sözü, bor madeninin önemini çok iyi anlatsa da (halka, ülkenin ekonomisine büyük katkısı olacak boru daha da iyi tiyatro ile de anlatmalıyız) diyerek, Bor Tiyatro Grubu’nu kurduk. Aslında bu tiyatro projesi Türkiye’de de bir ilktir. İlk defa bir sanayi ürünü konu alınarak oyun oynanacak. Umarım Bor Tiyatro Grubu’nun çalışmalarını diğer sanayi kuruluşları da dikkate alır ve diğer iş kolları ve sektörler de kendilerini tiyatro ile ifade ederler.”

Tiyatro grubunda amatör, profesyonel pek çok oyuncunun görev aldığını anlatan Arvas, ”Oyunlarımız, skeçlerimiz hayatımızın gerçeğini ve görünmeyen ekonomik kayıpları anlatacak. Sıra dışı bilinen ama söylenemeyen konular çeşitli parodilerle işlenecek. Bir patron izlediğinde uyanacak ve yöneticiler araştırmaya daha önem verecekler, izleyiciler ise eğlenecek öğrenecektir. Çünkü bazı gerçeklerin insan hayatına çok faydalı olmasına rağmen, küçük hesaplarla nasıl ters yüz edildiğini oyunlarla görmek başka olacaktır. Senaryo çalışmalarımız üzerinden oyuncularımız ilk oyun için hazırlanıyor. İlk oyun ekim ayı ortalarında sahnelenecek” diye konuştu.

-İLK OYUNUN ADI: ”BORU DEĞİL BOR”-

Sahneye konulacak ilk oyunun ”Boru Değil Bor” adını taşıdığını anlatan Mehmet Can Arvas, ”Biz halkımızın okuyarak değil de, dinleyerek ve görerek öğrenme isteğini keşfettik. Amacımız ülkemizin kalkınması yolunda bir adım atabilmek, tiyatroyu sevdirmek. Eğlendirirken öğretebilmek” dedi.

Oyunlarına iş adamlarını davet edeceklerini de belirten Arvas, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Tüm metal sanayi ile ilgilenen iş adamlarını ve tüm armatörleri başlangıçta oyunlarımıza davet edeceğiz. İş adamları 1-2 milyon avro vererek aldıkları makineleri 2-3 yıl kullandıktan sonra yenileri ile değiştirmek zorunda kalmakta ve tüm bütçelerini makinelere vermektedirler.

İş adamları, yatırımcılar, nanoteknoloji ile bor madeninin makinelerinin ömrünün 2 kat artırdığını oyunlarımızda öğrenecekler ve daha sonra yapacakları araştırmada, bilimsel rapor ve uygulamalarla gerçek olduklarını göreceklerdir. İşte bu durum sermayelerinin 2 kat artması demek olacaktır.”

-OYUNU İZLEMEYE GELENLERE PARA VERİLECEK-

Oyunların ücretsiz olacağını üstelik oyunları izleyen seyircilere de para vereceklerini bildiren Arvas, ”Oyunlarını izleyemeye gelenlerden ücret almayacağız. Nano teknoloji ile bor madeninden üretilen bir ürünü alıp kullandıklarında, oyunu izlemeye hak kazanacaklar. Üstelik her izleyiciye Bor Tiyatro Grubu 1 lira ödeyecektir. Gelen izleyiciler para vermeden tiyatro izleyecekleri için inanın oyunlarımız kapalı gişe olacaktır” diye konuştu.

NNT Nanoteknoloji İcra Kurulu Başkanı Cafer Akın da, proje fikrinin kendisine ait olduğunu belirterek, bor madenini anlatmak için gerekirse müzikal bile yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

NNT Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Akın ise ”Biz bu tiyatro grubunu desteklerken inanıyoruz ki diğer sanayi sektörleri de tiyatro ya önem verir ve farklı projeler yaparlar. Biz ilk olanı destekliyoruz” diye konuştu.

Stargazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.