Diyarbakır Devlet Tiyatrosu Tiyatroseverlerle Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu (DDT) 7 ekimde ‘Hacı Yatmaz’ oyunuyla perdelerini açmaya hazırlanıyor.

Kentin ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde sosyal yaşamın vazgeçilmez unsurları arasında yerini almaya devam eden, kurulduğu 29 Ekim 1988’den bu yana çok sayıda oyun ve yurt içi, yurt dışı yüzlerce turneyle bir milyonu aşkın tiyatroseveri farklı dünyalarla tanıştıran DDT, hummalı bir şekilde seyircisini yeniden selamlamak için provalarını sürdürüyor. DDT, 7 ekimde Cevat Fehmi Başkut’un yazdığı, Levent Süner’in yönettiği ‘Hacı Yatmaz’ oyunuyla ‘perde’ diyecek.

DDT Müdürü Orkun Gülşen AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010-2011 tiyatro sezonu hazırlıklarını sürdürdüklerini, sezonu Cevat Fehmi Başkut’un yazdığı ‘Hacı Yatmaz’ adlı oyunla açacaklarını söyledi.

Oyunun çok eski olmakla beraber hala güncelliğini koruyan bir başyapıt olduğunu, 60’lı yıllarda Devlet Tiyatrosu ile İstanbul Şehir Tiyatrolarınca sahnelendiğini belirten Gülşen, Hacı Yatmaz’ın Devlet Tiyatrosunda değerli oyuncu Saim Alpago tarafından sergilendiğini kaydetti.

Gülşen, sahnelendiği dönemde oyunun büyük beğeniyle izlendiğini belirterek, şöyle konuştu:

‘Oyun o dönem çok büyük beğeni toplamış. Umarım bizim sergileyeceğimiz ‘hacı yatmaz’da onun gerisinde kalmaz. Hem 60’lı yıllarda bu oyunu sahneleyen değerli büyüklerimizi saygı ile anmış, onların hatıralarını yad etmiş oluruz, hem de seyircilerimize keyifli bir oyun izlettirerek onların aydınlanma süreçlerine, beğenilerine bir katkı daha sağlamış oluruz. Oyunu değerli tiyatro adamı Levent Süner yönetecek. Kendisi Ankara Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünde öğretim görevlisi. Provalarımız çok keyifli geçiyor. Oyunun kendisi zaten keyifli. Bir oyuncunun hayatı boyunca ender karşısına çıkabilecek oyunlardan, ender rollerden biri. İnşallah keyifli başarılı, ne söylediğini doğru aktaran bir oyun ile seyircilerimizle buluşacağız. İki yıldır Diyarbakır’da çalışıyorum. İlk kez bu oyunla Diyarbakır seyircisinin karşısına çıkacağım. Bu oyun benim için de ayrıca bir heyecan taşıyor. Umarım, seyircilerimizin bol alkışlarıyla güzel bir sezon geçiririz.’

– KÜÇÜK SEYİRCİLERE ‘TİTİL İLE BİBİL’-

Hacı Yatmaz oyunuyla birlikte eş zamanlı provalarına devam ettikleri, Habip Bektaş’ın yazdığı, Özlem Gür’ün yönettiği ‘Titil ile Bibil’ adlı çocuk oyununun da küçük seyircileriyle buluşacağını anlatan Gülşen, geçen sezon büyük beğeniyle izlenen ‘Ölümü Yaşamak’ oyununu da sahnelemeye devam edeceklerini bildirdi.

Gülşen, DDT olarak seyircilerine hep daha iyisini sunma çabasında olduklarını ifade ederek, ‘Hedefimiz tüm koltuklarımızın dolu olmasıdır’ dedi.

Başkut’un yazdığı, Levent Süner’in yönettiği, Lale Ertiş Gençtürk, Serkan Ekşioğlu, Özlem Gür Binici, M.Orkun Gülşen, Uğur Çınar ve Şivan Binici’nin rol aldığı oyunun dekoru, Işın Mumcu, kostümü Funda Çebi, ışığı ise İzzetin Biçer’e ait. Oyun, 7 ekimde Orhan Asena Sahnesi’nde prömiyer yapacak.

Anadolu Ajansı

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.