Haftanın Altı Günü Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Hülya Savaş, 53. sezonun perdelerinin 1 Ekim’de açılacağını, bu sene haftanın altı günü İzmirlileri güzel oyunlarla buluşturacaklarını söyledi.

1926’da inşa edilen tarihi Konak Sahnesi’nin bir yıllık restorasyonun ardından hizmete hazır hale geldiğine dikkat çeken İDT Müdürü Hülya Savaş, üç milyonu aşkın bir bütçeyle A’dan Z’ye yenilenen sahnenin 1 Ekim’deki açılışında Recaizade Ekrem’in “Çok Bilen Çok Yanılır” adlı komedi oyunuyla “perde” diyeceklerini söyledi.

Yüzde yüz doluluk var
Geçen yıldan devam eden oyunlara ek olarak yeni oyunları da sahneleyeceklerini belirten Savaş şöyle devam etti: “Konak Sahnesi, Konak’taki Melek Ökte Sahnesi, Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi ve Karşıyaka Oda Tiyatrosu’ndaki dört sahnemizin yanı sıra Sabancı Kültür Merkezi’nde, Narlıdere Kültür Merkezi ve Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde oyunlarımız seyirciyle buluşacak. Tüm oyunlarımızı dolu oynuyoruz. Bilet fiyatlarımız tam 10 TL, öğrenciler 6 TL”

Kocaoğlu’ndan sahne sözü
Pazartesi hariç haftanın altı günü dört sahnede oyun olduğunu açıklayan Savaş, 5 Ekim’de Karşıyaka Oda Tiyatrosu’nda “Ölüm Öpücüğü” adlı bir prömiyerin ardından 14 Ekim’de Ragıp Haykır Sahnesi’nde Güngör Dilmer’in “Hakimiyeti Milliye Aş Evi” oyunuyla iki haftada üç prömiyer sahneleneceğini belirtti. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun Devlet Tiyatrosu’na sahne sözü olarak Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’ni verdiğini de söyleyen Savaş “Konak Sahnemizi de ‘Tiyatro Müzesi’ yaparız” dedi.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.