İBBŞT Çocuk Tiyatrosu Birimi Sezon Projelerini Açıkladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

2010-2011 tiyatro sezonunda Çocuk Tiyatrosu Birimi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da  Kağıthane Sadabat, Kağıthane Küçük Kemal, Gazi Osmanpaşa Ferih Egemen, Ümraniye Haldun Alagaş, Fatih Reşat Nuri, Üsküdar Kerem Yılmazer ve Kadıköy Haldun Taner Sahnelerinde çocuk oyunlarını oynamaya devam edecek.

Geçen yıl gösterilen çocuk oyunlarının yanı sıra, Aziz Nesin’in Pırtlatan Bal, Dersu Yavuz’un Uçan Adam, Carlo Collodi’nin Pinokyo, Hasan Erkek’in Çiçek Prenses, Seza Güneş’in Cambazhane, Özgür Atkın-Ceren Hacımuratoğlu’nun Karagöz ile Balıkçı, Micheal Ende’nin metninden Ece Okay uyarlamasıyla Momo isimli oyunlarla repertuarını zenginleştirecek.

Çocuk Tiyatrosu Birimi sorumluluğunu haziran ayında alarak göreve başlayan Betül Kızılok Bavli, Çocuk Tiyatrosu Biriminin ebeveynleri eğitmek amacıyla yeni bir projeye başladığını belirtti. “Bizbize Konuşuyoruz” başlıklı proje Ümraniye, Gaziosmanpaşa ve Kağıthane sahnelerinde uzman psikologlar tarafından yürütülecek.

Bavli, yaptığı açıklamada ayrıca bu yıl “Farlı Olanlar ve Farklı Gelişenlerle Tiyatro Projesi” kapsamında “Biri Hiçbiri ya da Hepsi” isimli oyunun sahneleneceğini belirtti. Engelli gençlerin profesyonel oyuncularla birlikte sahne alacağı bu oyun, sıradışı var oluşları sebebiyle kendilerine alan açmaya çalışan iki gencin hikayesini anlatıyor. Bir çocuk oyunu olarak tasarlanan oyun, 7’den 70’e bu alanda sıkışıp kalmış herkesin seyredebileceği bir oyun olma özelliği taşıyarak, seyirci koltuklarında daha fazla engelliyi ağırlamayı hedefliyor.

Sezonda ayrıca  Gazi Osmanpaşa bölgesinde başlatılacak pilot çalışmayla, bölgede yaşayan aileler ve çocuklarla yeni metinler oluşturmak ve sahnelemek amacıyla çalışmalar başlatılacak.

Bavli, Çocuk Tiyatrosu Birimi çatısı altında sürdürülen Çocuk Eğitim Biriminin açacağı sınav sonucu seçilen kırk çocuk ve gençle Kağıthane ve Ümraniye’de eğitimlerin süreceğini açıkladı. Gerektiğinde repertuar oyunlarındaki çocuk oyuncu ihtiyacını karşılamak, ama öncelikle geleceğin tiyatro seyircisini yetiştirmek için yürütülen bu çalışmalar için ekim ayında sınav açılacağını ve kasım ayında da iki yıl sürecek çalışmanın ders programını açıklayacaklarını belirtti.

Ceren Okur / MİMESİS

Paylaş.

Yanıtla