Karagöz ve Hacivat Halkın Arasında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bursalı oldukları bilinen Karagöz ve Hacivat, gölge oyunu ustası Bülent Akay ve Bursa Devlet Tiyatrosu’ndan emekli Hüseyin Bağlar tarafından temsili olarak canlandırılıyor. İkilinin gösterisi, özellikle Ramazan akşamlarında izleyicilerin yoğun ilgisini çekiyor.

Genellikle Ramazan aylarında düzenlenen etkinliklerde sahne alan gölge oyunu, çocuklar başta olmak üzere 7’den 70’e herkesin ilgisini çekebiliyor.

Bursalı oldukları bilinen ve bu kentle özdeşleşen Karagöz ve Hacivat, son yıllarda perdede kalmayıp temsili olarak canlandırılmaya da başlandı. Özellikle Ezel Akay’ın yönettiği ve 2006’da vizyona giren ‘Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?” filminden sonra artan ilgi, Karagöz ve Hacivat’ın temsili olarak daha fazla canlandırılmasını sağladı.

Bursa’da ikiliyi yıllardır temsili olarak canlandıran Bülent Akay (Hacivat) ve Hüseyin Bağlar (Karagöz), Ramazan akşamlarında izleyicilerine keyifli dakikalar yaşatıyor. Muhavere (ikili konuşmaların yapıldığı bölüm) şeklindeki gösteriler, Bursalılardan büyük ilgi görüyor.

Günlük Gazetesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.