Laz Marks Emice Yeni Maçlarına Hazırlanıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(Soruşturma ve davalarla gündeme gelen Laz Marks oyununun oyuncusu Haldun Açıksözlü’nün Laz Marks taınıtımını ve analizlerini yayınlıyoruz.)

9 Ocak 2009 günü Leman Kültür de başlayan maçlar hızla devam ediyor. 20 aylık serüvenimizin dökümü şöyle;

Anadolu ve Mezopotamya da tam 110 bin kilometre, 187 maç, 55 bin seyirci, bir dava ve üç soruşturma.

Bu dava ve soruşturmalar aynı zamanda “12 Eylül referandumu” ile ülkemize gelen “demokrasi”nin ölçütü olmaktadır.

İlk ve tek politik stand-up olan “Laz Marks”, egemenlerin pek hoşuna gitmedi. Bu nedenle de sürekli bir baskı altına alma çabası içindeler. Salon vermemeler, sürekli kamera kaydı (savcılığın özel talimatıyla çekim yapılabiliyor artık) yapmalar, soruşturma açmalar gibi…

Bütün bu engellemelere rağmen yola devam edecek olan, Laz Marks Emice bu sezon maçlarına Rize Adliyesinde başlıyor. 28 Eylül günü olan duruşmada, “başbakana hakaret suçlamasıyla” yargılanacak.

Amasya da da hakaret suçlamasıyla açılan soruşturmanın yanında, Çorum’dan 301. madde(Türklüğe hakaret) soruşturması ve Tunceli’den de suçluyu ve suç örgütünü övmekten bir soruşturma açılmıştır.

20 Ekim de Avrupa’ya yapacağı turneye hazırlanan Laz Marks Emice; “Bacular, uşaklar bildiğiniz cibi maç sahalarımıza sürekli yeni alanlar katılmaktadır. 120 ye yakın il ve ilçenin tiyatro salonları, alanlar ve meydanlardan sonra artık adliye koridorlarında da maçlara çukacağuk. Bu maçlar deplasman sayıldığı için çok seyirci hakkımız yok. Az olan seyirci desteğine rağmen, bu maçlarda da şiarımız; oligarşinin ve işbirlikçilerinin kalelerine, golleri atmak. 12 Eylül de “Demokratik A-K-P yasası” getirenler, muhalefete tahammül edemeyurlar. Onlar için tek muhalefet taraflı yayın organlarıdır. Bizde bilinmesunu isteyruk ki, herçes safını bilsin. İşçiler emekçiler kardeş, kapitalist emperyalistler kalleştir. Bizler gücümüzü Pasifik ötelerinden değil, Anadolu’nun ve Mezopotamya’nın halklarından alayruk. Ha bu yönetenler demek istiyor ki; Kürtler, Aleviler, Çingeneler, Ermeniler, Lazlar, Komünistler ve diğerleri olmasa “demokrasimiz” beyaz bir sayfa gibi tertemiz kalacak ve ülkeyi yönetmek çok kolay olacak. Şunu unutmayun çi maç sahada kazanulur. Haçan cördüğünüz cibi sahaları terk etmedik maçlara devam edeyruk tabi sizlerinde desteğinizle ha bu maçlaru kazanabiluruk.” Diye düşüncelerini açıkladı.

Yenilenerek Laz Marks gösterilerine devam edecek. “LAZ KAPİTAL2”nin çıktığı şu günlerde yeni sezona hazırız.

LAZ MARKS
politik stand-up

Yazan: Yılmaz OKUMUŞ
Oynayan: Haldun AÇIKSÖZLÜ
Desen: Tuncay AKGÜN

Genel Koordinatör: Alper KÜÇÜKDEVLET
0212 254 89 30- 0554 738 36 90

kucukdevletalper@gmail.com

www.leman.com.tr
www.cansenligi.org

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.