Osmangazi Belediye Tiyatrosu Perde Açıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Osmangazi Belediye Tiyatrosu tarafından her sene düzenlenen tiyatro kursları için geri sayım başladı. Elmasbahçeler Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek kurslar için son başvuru tarihi ise 9 Ekim 2010.

Bu yıl 5’inci sezonuna girecek tiyatro kursları, çocuklar (9-14 yaş) ve yetişkinler (14 yaş ve üstü) olmak üzere iki kurdan oluşuyor. Mayıs 2011’de bitecek kurslarda tiyatro ve drama eğitimi verilecek.

Yetişkinler grubunda eğitimi usta Tiyatro sanatçısı Bora Özkula, çocuklarda ise Dramaturg ve Drama Eğitmeni Nurdan Özgür verecek. Gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Osmangazi Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Bora Özkula özellikle gençlerin tiyatroyla ilgilenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tiyatronun sanatsal yönünün yanı sıra gençler için önemli bir gelişim aracı olduğuna dikkat çeken Özkula “Osmangazi Belediyesi çatısı altında düzenlendiğimiz tiyatro kurslarıyla, kursiyerler tiyatro bilgisinin yanı sıra psiko-sosyal yönden de olumlu kazanımlar elde ediyor,kendilerine güvenlerini kazanıyorlar.

En önemlisi de, kurslar sayesinde gençlerin boş vakitlerini faydalı bir biçimde değerlendirmelerine yardımcı oluyoruz.” diye konuştu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a verdiği destekten dolayı teşekkür eden Özkula, tüm tiyatroseverleri Osmangazi Belediye Tiyatrosu çatısı altında buluşmaya davet etti.

Sondakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.