Talimhane Tiyatrosu Açılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Geçmiş yıllarda İsveç, İngiltere, İspanya ve Belçika’dan gelen tiyatroların oyularını İstanbullu tiyatroseverlerle buluşturan Talimhane Tiyatrosu bu kez Japonya’dan bir oyuna ev sahipliği yapacak. Uzun zamandır kapalı olan tiyatro, Japonya’dan bir Shakespeare klasiği ile yeniden perdelerini açıyor.

2010 yılının Türkiye’de Japon Yılı olarak kutlanması ve İstanbul’un 2010 Kültür Başkenti ilan edilmesi nedeniyle sergilenecek olan ‘Venedik Taciri’, günümüze uyarlanmış biçimiyle sahnelenecek. Dünyanın diğer Kültür Başkentlerinde de daha önce oynanmış olan oyun İstanbul’da Talimhane Tiyatrosu’nda 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30 Eylül saat 21:00’de, 25 Eylül saat 15.00 ve saat 21:00’de sahnelenecek. Eserin 23 Eylül’deki gösterimine Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Tanaka ve İstanbul Başkonsolosu Hayashi de katılacak.

Euro-Japan Tiyatro organizasyonu tarafından sahnelenecek oyunun yönetmeni Nicholas Barter, uzun yıllar Anthony Hopkins, Ralph Fiennes, Mark Rylance, Kenneth Branagh gibi dünyanın en önemli oyuncularını yetiştirmiş olan Royal Academy of Dramatic Arts’ın tiyatro bölüm başkanlığını ve eğitmenliğini de yaptı. Euro – Japon Tiyatro Organizasyonu ise 22 ülkede, 34 kentte ve 38 tiyatroda oyunlar sahnelemiş bir tiyatro oluşumu.

Habertürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.