15. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde 74 Etkinlik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Hayattır; Ankara 10 gün boyunca 74 Tiyatro Etkinliğiyle hayat buluyor…

15. Yılda festivale ilgi doruk noktada. Son yılların en büyük sanatsal buluşması için geri sayım başlıyor…

26 Kasım – 6 Aralık 2010 tarihlerinde yapılacak olan 15. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali; Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat için Vakıf tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirilmektedir.

Festival, farklı organizasyon yapısına sahip tiyatroların; buluşma, deneyim paylaşma, üretim aşamaları, ortak sorunların konuşulması, tiyatroların örgütlenmesi ve benzeri konular da bilimsel ve akademik yaklaşımlarıyla; sanat dünyasının ilgi odağı olmaya devam edecektir.

Festival Danışma Kurulu ve Festival Komitesi Festival Yönetmeni Yener AKSU başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda başvuruda bulunan gruplar içerisinden festivalde sanatseverlerle buluşacak tiyatro oyunları seçildi.

Seçilim yapılırken Festivalin 15. Yılı olması nedeniyle oyun seçilimi, festival teması ve festival konseptine özel bir vurgu yapıldı ve bu yıl ki festivalin sanatsal içeriği ve Sosyal Sorumluluk Projesi detaylıca konuşuldu.

Festivalin amaçları göz önde bulundurularak yapılan seçilimde; yurt içi başvurularının şehirlere göre dağılımı, yurt dışı başvurularının oyunlara göre dağılımı, üniversite tiyatro toplulukları, ödenekli tiyatroların başvuruları ve özel ve amatör tiyatro gruplarının başvuruları ayrı ayrı ele alındı.

Yapılan uzun çalışmalar sonrasında festival kapsamında seyirciyle buluşacak oyunların dağılımı şöyle oluşmuştur; 1 Devlet Tiyatroları, 9 Yurtdışı Tiyatro Grubu, 5 Belediye Şehir Tiyatrosu, 4 Üniversite Tiyatro Topluluğu, 35 Özel ve Amatör Tiyatro Grubu, 4 Çocuk Tiyatrosu, 5 Atölye-Panel-Seminer olmak üzere 63 tiyatro grubunun sanatseverlerle buluşması uygun bulunmuştur.  Katılımı uygun bulunmuş toplulukların festival süresince 74 etkinliği sanatseverlerle buluşacaktır. 63 ulusal ve uluslararası tiyatro grubunun salon oyunlarının yanı sıra;  sokak tiyatrolarının gösterileri, çağdaş dans performansları ve tiyatro konusunda yapılacak; söyleşi, panel ve atölye çalışmaları da yer alıyor.

Bu yıl festivale sanat dünyamızın gösterdiği ilgi oldukça memnun edici olmuştur. 124 tiyatro grubu festivalde yer almak için başvuruda bulunmuştu. Fakat festivalin maddi imkânları, zaman ve salon verileri göz önünde bulundurulduğunda bir elemenin yapılması zorunlu olmuştur. Gönül isterdi ki; bir çok oyunu daha sanatseverlerle buluşturalım. Ama var olan mevcutlar bu isteğimizi sınırlamıştır. Sanatseverler adına tüm sanatçılarımıza ve başvuruda bulunan tiyatrolarımıza teşekkür ederiz.

TAKSAV
Yener AKSU
Festival Yönetmeni

Etkinlik Listesi İçin Bkz:  ankaratiyatrofestivali

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.