Eskişehir B. B. Şehir Tiyatroları Yeni Sezona Hazırlanıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları kuruluşunun 10. yıl dönümünü de kutlayacağı yeni sezonun hazırlıklarına başladı. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2010?2011 tiyatro sezonuna ‘Palto’ adlı yeni oyunun provalarıyla başladı. Nikolay Gogol’e ait ve çevirisini Cemal Süreya’nın yaptığı ‘Palto’nun yönetmenliğini Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından, oyuncu ve yönetmen Erdal Küçükkömürcü üstleniyor. Ekim ayında seyirci ile buluşacak oyunda şehir tiyatrosu sanatçılarından Özlem Akdoğan, Basri Albayrak, Ali Eyidoğan, Emir İzci, Hakkı Kuş, Burcu Tutkun Oruç ve Serkan Sezgin rol alıyor.

Rus edebiyatının en önemli eserleri arasında sayılan ‘Palto’ herhangi bir devlet dairesinde çalışan sıradan bir memurun acılarla dolu hayatını anlatıyor. Yoksul, ezilen, haksızlığa uğrayan kahramanımızın bürokrasi ve sistem karşısındaki çaresizliği çarpıcı bir biçimde gözler önüne seriliyor.

Çalışmalarına başlanan ve yeni sezonda sahnelenecek diğer oyunlar ise, yönetmenliğini Haldun Dormen’in üstlendiği Ray Cooney’in ‘Kaç Baba Kaç’ adlı oyunuyla yönetmenliğini şehir tiyatrosu sanatçılarından Mert Kırlak’ın üstlendiği, Mehmet Baydur’un ‘Kamyon’ adlı oyunu olacak.

Şehir tiyatrolarının çalışmalarıyla ilgili açıklama yapan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mete Ayhan, da 2011 yılının, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın 10. kuruluş yıl dönümü olması nedeniyle yeni sezonun daha da önem taşıdığını belirterek, kent halkına geride kalan 10 yıllık süre içinde tiyatroya gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.