Kırıkkale’de “Ahilerden Selam Olsun”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kırıkkale’de Ahilik haftası etkinlikleri “Ahilerden Selam Olsun” isimli uluslararası tiyatro gösterisi ile sona erdi. Kültür merkezinde sergilenen tiyatro gösterisi salonu dolduran seyircilerin büyük beğenisini topladı. Yönetmenliği Sezai Yeşilyurt tarafından hazırlanan tiyatro gösterisinde Fransa, İtalya, İspanya, Avusturya, Gine Bissau ve Macaristan gelen yabancı konuklar görev yaptı.

Farklı ülkelerden farklı insanlara yönetmenlik yapmanın gurunu yaşadığını belirten yönetmen Sezai Yeşilyurt, oyunun 4 temadan oluştuğunu belirterek, “Bunlar, Mevlana Celaleddin Rumi, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli ve Ahi Şet Kuşatma töreni. Bu tiyatroyu ilginç kılansa dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen yabancı oyuncu arkadaşlarımızla hazırlamış olmamız. Arkadaşlar gayet güzel oynadılar” şeklinde konuştu.

Amaçlarının tiyatro ile birlikte din, dil ve ırk ayırt etmeden hoşgörü ve sevgiyi tüm dünyaya duyurmak olduğunu ifade eden Yeşilyurt, “Burada vermek istediğimiz mesaj şu idi: Din, dil ve ırk ayırt etmeden Mevlana felsefesini, Hacı Bektaş’ın hoşgörüsünü ve Yunus Emre’nin sevgisini tüm dünyaya tanıtmak, anlatmak. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Mesela Fransa’dan Sarah Desconbin Yunus Emre’den Türkçe olarak şiir okudu. Mevlana Celaleddin Rumi’yi yine yabancı bir arkadaşımız canlandırdı” dedi. Türkiye’de ilk kez böyle bir tiyatro oyununu Kırıkkale’de gerçekleştirdiklerini belirten yabancı konuklar çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Gine Bissau’dan gelen Edy Dowseday, oyunda oynamaktan çok mutlu olduğunu, Fransa’dan gelen Colvis Gandineau Türkçe bilmediğini, zorlansa da oyunu iyi bitirdiğini ve Fransa’dan Sarah Desconbin ise seyircilerden dolayı çok heyecanlandığını söyledi.

Haberoku

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.