NostosPassword Sanat Şöleni

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“NOSTOSPASSWORD” SANAT ŞÖLENİ
Yer : FRANSIZ SOKAĞI KÜLTÜR MERKEZİ
Tarih : 26 – 31 Ekim 2010 /Hergün saat: 11.00’den 22.00’ye
Açılış : 26 Ekim 2010 Saat: 19.30

Fransız Sokağı Kültür Merkezi’nde 26 – 31 Ekim 2010 tarihleri arasında uluslararası bir sanat şöleni düzenleniyor.

Türk ve Yunanlı sanatçıların katılımıyla gerçekleşecek olan NostosPassword Sanat Şöleni 26 Ekim Salı günü saat 19.30 da Brezilyalı ünlü Dansçı Eder Cardoso’nun “Nostos Suitcase” adlı özel gösterisi ile başlayacak.

NostosPassword Sanat Şöleni’n de 6 gün boyunca saat 11.00 den 22.00 ye Resim, Heykel, Seramik ve Fotoğraf sergilerinin yanı sıra, hergün birbirinden farklı Dans, Tiyatro, Konser, Enstelasyon vb. çeşitli sanat gösterileri sanat severlerin beğenisine ücretsiz olarak sunulacak.

Antik Yunanca’da eve dönüş anlamına gelen “Nostos”, ait olduğumuz yere, anılarımıza, köklerimize başlangıcımıza dönüşü simgeler. Bu aynı zamanda şimdiye, modern dünyaya ve ilerlemek için şifrelere (password) ihtiyaç duyduğumuz günlere yapılan bir yolculuktur. Nostospassword, bilinçli olarak gerçekleşen bütünlüğe dönüş şeklindeki eve dönüşü tanımlamak üzere bir araya gelmiş olan bir kavramdır. Fransız Sokağı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan altı günlük bu etkinlik, tamamıyla bu yolculuğa adanmıştır.

Küratör Dimitris Vogdanis-Danis konu ile ilgili olarak görüşlerini; “Bu serginin alışılagelmiş bir açılışı olmayacak. Çünkü Nostospassword Sanat Şöleni’nde, sanat severler hergün farklı birer mistik deneyim yaşayabilecekler… “nostalgia” kelimesi ile ifade ettiğimiz, zihnimizin geçmişe yolculuğa çıkmasına ve kendi geçmişimize dair anılarımızın canlanmasına izin vermekten ibaret olan bu duyguyu tecrübe etmek için, katılımcılarımızın kendi “nostos”larından, kendi hislerinden, kendi yolculuklarından, yola çıkarak oluşturacakları bu etkinlikte amacım salt fikirleri vurgulayarak sıradanlıktan kaçınmak. “ şeklinde belirtmiştir.

Dimitris Vogdanis-Danis ve Sanat Tanıtım tüm sanat severleri, sanatın mistik bir şekilde tanıtılacağı bu yolculukta kendilerine eşlik etmeye ve katılımınızla bu projeye dâhil olan tüm sanatçıları onurlandırmaya davet ediyorlar.

Bu sanat şöleni süresince, üç özel etkinlik de gerçekleşecek.
26 Ekim Salı , saat 19.30’da Eder Cardoso ‘nun “Nostos Suitcase” dans gösterisi.
28 Ekim Perşembe, saat 19.30’da Maria Kougianou’nun“Card Castle” sahne gösterisi.
30 Ekim Cumartesi, saat 19.30’da Can Kandara’nın “Kayıp Hatıralar” adlı Çağdaş Dans Performansı.

Küratör: Dimitris Vogdanis-Danis
PR: Sanat Tanıtım /Fügen Akkemik

FRANSIZ SOKAĞI KÜLTÜR MERKEZİ
Fransız Sokağı girişi No.12/3 Galatasaray
Tel: 0212 251 52 40 – GSM: 0535 285 01 85

Tarih : 26-31 Ekim 2010

Bigglook

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.