Tse’den Tiyatro Gösterisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Tiyatro Grubu’nun Manisa’nın Salihli ilçesinde sergilediği “Önce Kalite” isimli oyun Salihlili öğrencilerin ilgi odağı haline geldi.

Salihli Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda ‘Önce Kalite’ isimli oyun 2 gün boyunca gerçekleştirildi. Oyunun yazarı ve yönetmeni Ufuk Ersoy, şef Ziya İsmailoğlu, oyuncular Hasan Liman, Doğan Ünal, Gülşen Tümay, Savaş Özaydın, Pelin Ünlü, Yeliz Acar, Bengü Arıduru TSE’nin personeli olduğu öğrenildi.

Geçen yıl 80 oyun sergilendiğini belirten TSE Manisa temsilcisi İsmail Ünlü; “40 bin seyirciye ulaştık. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından ödül alan bu oyunumuza yeni dönemde Manisa’dan başladık. Oyunun senaryosu TSE Belgesi olamayan ve son kullanma tarihi geçmiş gıda maddesini tüketen bir çocuğun yaşadıklarına dayanmaktadır. Oyunda yer alan diğer bir tema ise çevre bilincinin geliştirilmesine yöneliktir. 14-21 Ekim Türkiye standartları haftası etkinlikleri çerçevesinde Manisamızda 4 gün süre ile 5 kez sahneye konulan bu oyun özellikle ilköğretim 3, 4 ve 5. sınıflara hitap eden bir oyunumuzdur. 2 bin civarında hedef kitle öğrencinin katılımı planlanmıştır” dedi.

TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil imzalı dağıtılan broşürler de ise , “Toplumun sosyo kültürel ve sosyo ekonomik yapısına en güzel şekilde kalıcı vasıflarıyla güzel sanatlar ifade eder. Üretimin sağlıklı devamlı ve hatasız olması yolunda tüketicilerin bilgilendirilmesinde yaygın ve unutulmayan yöntemlerden biri de güzel sanatlar aracılığıyla mesajlar vermektir. Kaliteli üretimin ve bilinçli tüketimin benimsetilmesi konusunda tiyatro önemli bir eğitim aracıdır. Tiyatro bir ulusun aynasıdır” sözleri yer aldı

HaberFX

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.