7 Bölge’den 7 Tepe’ye

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetmenliği’nde Shaman Dans Tiyatrosu tarafından yürütülen “7 Bölgeden 7 Tepeye” bir eğitim ve gösteri projesi. Amacı İstanbul’un çeşitli bölgelerinde yaşayan/yaşatılan birbirinden farklı dans ve müzik kültürlerinin/disiplinlerinin iletişimini sağlamak, farklı kültürlere sahip insanları dans ve müzik diliyle kaynaştırmak.

2009 yılı Kasım ayında çalışmalarına başlanan “7 Bölge’den 7 Tepe’ye” adlı eğitim ve gösteri ortak projesi, farklı kültürlerden ve yaş gruplarından amatör dansçılara ve dansçı adaylarına yönelik atölye çalışmaları, dans, ritim ve müzik alanında verilen eğitimler ve eğitimler sonunda düzenlenen gösterilerden oluşuyor.

İ.T.Ü. T.M.D.K. Türk Halk Oyunları Bölümü, İ.Ü. Avrasya Enstitüsü,  Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi, 7 Tepe İşitme Engelliler Okulu, Bahçelievler, Büyükçekmece ve Güngören Belediyeleri, Lozan Mübadilleri Derneği, Şemeş Karmiel Dans Takımı, Maral Dans Grubu ve Armelit Kostüm  işbirliği ile yapılan çalışmalardan, Shaman Dans Tiyatrosu eğitmenleri ve dansçıları ile birlikte bu güne kadar bir kısmı sahnelenmiş bir kısmı da sonbaharda sahnelenmek üzere  6 farklı gösteri oluşturuldu. Yerel-ulusal-evrensel geçişlilik temel alınarak  hazırlanan gösterilerde, İstanbul’da yaşayan geleneksel dansların farklı dans disiplinleriyle harmanlandığı  yeni gösteri formatları oluşturulmaya çalışıldı.
………
Shaman Dans Tiyatrosu ile Shaman Stüdyolarında çalışmalarını sürdüren Şemeş Karmiel Dans Takımı Dansçılarının beraber gerçekleştireceği  gösteride,  Sefarad Yahudilerinin İspanya’dan İstanbul’a  zorunlu göçünü anlatan bir tema işlenerek, sefarad şarkıları  ve oyunlarından ve İstanbul’da yaşayan Anadolu’nun etnik danslarından örnekler sergilenecek. İstanbul’da birlikte yaşamın getirdiği güzelliklerin dans diliyle anlatılacağı gösteride Selçuk Borak ve Shlomo Maman özel koreografileri ile yer alacaklar. 1 saat sürmesi planlanan gösteride 80 dansçı yer alacak. 22 Kasım Pazartesi saat 20:30 da Cemal Reşit Rey Salonu’nda sahnelenecek gösteri ücretsiz izlenebilecek.

Türkiye Hahambaşılığı ve İstanbul Yahudi Cemaati destekleri ile çalışmalarını sürdüren Şemeş Karmıel Dans Takımı Verda Darsa tarafından yönetiliyor. Yardımcılıklarını ise Flori Habib ve Shaman Dans Tiyatrosu dansçılarından Sami İpekoğlu yapıyor.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.