”Fındıkkıran” New York’ta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kariyerine New York’ta devam eden genç koreograf ve dansçı Korhan Başaran, New York’ta gösterime giren ”Fındıkkıran” modern dans gösterisinde baş dansçı olarak sahne aldı.

New York’ta ”Peridance Capezio Center” adlı dans merkezinde sanatsal yönetmenliğini ve koreografisini Igal Perry’nin yaptığı ”Fındıkkıran” modern dans gösterisinde, baş dansçı Başaran ile birlikte Junichi Fukuda, Nikki Holck ve 9 yaşındaki Lydia Han da sahneye çıktı. Gösteri, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Başaran, gösterinin ardından ”Peridance Capezio Center”ın aslında dans okulu olduğunu ve kendisinin de burada çağdaş dans dersleri verdiğini söyledi. Korhan Başaran, okulun kurucusu ve sanat yönetmeni Igal Perry’nin bu dansta yer alması için teklifte bulunduğunu, kendisinin de bunu sevinerek kabul ettiğini ifade etti.

Son aylarda programının çok yoğun geçtiğini ifade eden Başaran, kasım ayında düzenlenen ”Mark Lamb Dance” adlı dans gösterileri serisinde kendi koreografisini de sergilediğini, ayrıca Andrea Pastorella adlı başka bir koreografın gösterisinde de dans ettiğini anlattı. Başaran, yakın zamanda kaybettiği dansçı arkadaşı anısına koreografisini yaptığı ”Second Elegy (İkinci Ağıt- Kuğunun Düşüşü)” adlı dansı 15 Aralıkta sahneye koyduklarını belirtti. Başaran, bu dans gösterisini hem New York’ta, hem Avrupa’da hem de Türkiye’de çeşitli sanat festivallerinde sahneye koymak istediklerini söyledi.

Yakında Fransız bir yönetmenin kısa metrajlı müzikal bir filmine koreografi yapacağını bildiren Başaran, kariyerine New York’ta devam ettiğini, bu arada Kanada ve İsrail’den de dans dersleri vermesi için davetler aldığını ifade etti. Yoğun şekilde üretmeye ve çalışmaya devam etmek istediğini dile getiren Başaran, New York’ta dünya sanatçıları arasından sıyrılmaya çalıştığını vurguladı.

Başaran, bu yıl sahneye koyduğu ve koreografisini kendisinin yaptığı dans gösterileri ”K’s Search for L” ve ”Second Elegy” dışında, New York’ta, Türk-Amerikan New York Sanat Topluluğunun (TAASNY) sahnelediği ”Keşanlı Ali Destanı” oyununun, geçen yıl oynanan ”Hisseli Harikalar Kumpanyası” müzikalinin ve genç müzisyen Burak Özdemir’in ”Fuga” (Kaçış) adlı elektro-barok operasının koreografilerini de yapmıştı.

Malatya Güncel

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.