Görme Engelliler İçin “Dış Sesli” Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), görme engelliler için, tiyatroda ‘dış sesi’ devreye soktu. “Biri Hiçbiri Ya da Hepsi” isimli oyunda görme özürlüler için hazırlanan özel kulaklıktan sahnede neler yaşandığı anlatıldı.

Harbiye’deki Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sergilenen Tiyatro oyununun galasına özürlü ve özürlü yakınları büyük ilgi gösterdi. Programa, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)İstanbulMilletvekili Lokman Ayva, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet, İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Muzaffer Saraç, İSÖM Müdürü Dr. Aylin Çiftçi de katıldı.

Uygulama çerçevesinde görme özürlü 30 izleyiciye telsiz kulaklıklar verildi. Oyunu betimleyen kişi, boşluklarda neler olduğunu tiyatroyu izleyen 30 görme özürlüye telsiz kulaklıklardan duyulacak biçimde aktardı. Böylece hem oyunun akışı bozulmamış, hem de görme özürlü izleyici herkesle aynı anda oyunda neler olduğunu anlamış oldu. Galayı aynı zamanda işitme özürlüler işaret diliyle tamamen takip etti.

Son Sayfa

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.