Gördüğü Büyük İlgi Üzerine Tiyatrokare Üç Oyunuyla Cevahir’de

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Leyla’nın Evi”, “Çelik Manolyalar” Ve “Büyük İkramiye” Oyunlarıyla BaşarılıBir Sezon Geçiren Tiyatrokare, GördüğüBüyük İlgi Üzerine Üç Oyunuyla Birlikte Cevahir de…

Leyla’nın Evi Zülfü Livaneli’nin kendi adına da ilklere imza attığı Tiyatrokare oyunu”Leyla’nın Evi”nde, Livaneli’nin ilk kez bir romanı tiyatroya uyarlandı.Oyununun müziklerine de Ferhat Livaneli’yle birlikte imza atan Livaneli, yine ilk kez bu proje için hip hopmüzik besteledi.

Leyla’nın karakterinin naifliğini, kırılganlığını Vals’in derin ve içe çeken hazzıyla birlikte izleyicileri hem kaybolan değerlere hem de günümüzün değerlerinedoğru çekiyor. Oyunda kuşak çatışmaları; HİP HOP müziklerle kendini gösteriyor. Büyük bir prodüksiyona imza atan Tiyatrokare, Leyla’nın Evi’nde sahne dönüşümleri, muhteşem sinemasal efektler ve filmler, düş sahneleri de unutulmayan barkovizyon imajları ile anlatılıyor.

Celile Toyon, Ayça Varlıer, Nuri Gökaşan, Halim Ercan, Gökçer Genç, Dicle Alkan, Ethel Mulinas, Meral Asiltürk, İsmail Karaer’in oyunculuklarıyla sahnedehayat bulan “Leyla’nın Evi”nden içeri giren tiyatroseverler bir döneme tanıklık edecek ve unutamayacakları bir deneyim yaşayacaklar. İstanbullular Ayça Varlıer’e Afife Jale, Sadri Alışık ve Vasfi Rıza Zobu Ödülleri’ni kazandıran oyunu son kez Cevahir Alışveriş Merkezi’nde izleme şansı bulacaklar.

Çelik Manolyalar Robert Harling’in kaleme aldığı, Julia Roberts, Shirley Maclaine gibi dünya çapında oyuncuların yer aldığı, unutulmaz bir filme de dönüşen “Çelik Manolyalar” adlı romandan, İngiltere’de de oyunlar sahneye koyan Mehmet Ergen tarafından uyarlanan “Çelik Manolyalar” son oyunla Cevahir’de…

Ezcacıbaşı Scwarzkopf’un katkılarıyla sahnelenen “Çelik Manolyalar”, bir kuaför salonunda hayata direnen kadınların mücadelesini anlatıyor. İki perdelik duygusal güldürüde Şenay Gürler, Suna Keskin, Oya İnci, Suzan Aksoy, Dicle Alkan ve Nilay Duru oynuyor. Oyun, ikinci yılında, 29 Mayıs’ta son kez sahneleniyor.

Büyük İkramiye Jean Marie Chevret tarafından yazılan, Nedim Saban tarafından Türkçe’ye çevrilen ve uyarlanan oyun, sıcak aile ilişkileri ortamında ‘şansve umut’olgularıyla değişen yaşamları mizahi bir dille sergiliyor. Son yılların en büyük rüyasının gerçekleşirken beraberinde getirdiği hırslar ve gülünç olaylar dizisini anlatan oyun, kadrosuyla da dikkat çekiyor.

Büyük İkramiye’de rolleri, Devlet Tiyatrosu’nun usta sanatçısı Celal Kadri Kınoğlu, kendini oynayan Armağan Çağlayan, oyundaki performansıyla Sadri Alışık En İyi Komedi Dalında Kadın Oyuncu Ödülü Alan Suzan Aksoy, genç tiyatro ve dizi oyuncusu Pelin Ermiş ve Yılmaz Sütçü paylaşıyor.

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.