Politik Oyunlar Festivali’nde Bu Hafta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Övül Avkıran ve Mustafa Avkıran(10+), garajistanbul çatısı altında yeni bir festival daha başlatıyor. Namus Oyunları, Vakt-imaj  ve şimdi de Politik Oyunlar. Uluslararası, disiplinlerarası, kuşaklararası bir festival!

Her yıl ‘1 Mayıs’ günü başlayıp ‘27 Mayıs’ günü bitmesi planlanan Uluslararası POLiTiK OYUNLAR FESTiVALi, dünyanın dört bir yanından davet ettiği kişilerle, işlerle sahne alıyor. Festival farklı disiplinler, farklı anlatım yolları, farklı bakış açıları, farklı birikimlerle biraraya gelebilmenin zeminini oluşturabilmeyi amaçlıyor. Toplumsal belleğimizde yer etmiş tarihlere im koyarak güncel politika ile ilişki kuran işler, POLiTiK OYUNLAR FESTİVALİ’nde buluşuyor.

2011 yılında, seçime giderken ivmesini öncelikle bu topraklar üzerinde üretilmiş işlerden alan POLiTiK OYUNLAR FESTİVALİ, politik olan ile apolitik arasındaki ilişkiyi, ilişki-sizliği merkeze alıyor.

10 Mayıs 2011

İTÜ Timis Oyuncuları – Generallerin Beş Çayı

Üniversitelerarası İstanbul Tiyatro Festivali İşbirliğiyle

Saat: 20.30

Ücretsiz

11 mayıs 2011

  • Vasıf Öngören-Aslı Öngören – Masalın Aslı

Türk tiyatrosunun öncü epik yazarı Vasıf Öngören’in çocuklar ve gençlik çağındakiler için  kaleme aldığı kitabı  “Masalın Aslı” uygarlık ve üretim tarihinin masallaştırıldığı benzersiz bir eser niteliğinde. Bu masallar insanı bir düşler ülkesine alıp kaçırmıyor, tersine düşündürmek istiyor. Bu masallarda yapay bir ‘idil’ örülmediği için, propaganda da yapılmıyor. Masallar tam çocuklara göre, ama büyüklerce okunmaya değer; incelik, imgelem gücü, öykü kurma becerisi ve bir çeşit de bilgelikle yazılmışlar. Türkçe basılmadan önce Almanca’ya çevrilip basılan ve  1979 yılında kitap ödülüne layık görülen Masalın Aslı, eğlenerek uygarlık ve üretim tarihini öğrenmek isteyen her yaşta okur için birebir.

Vasıf Öngören’in kızı oyuncu yönetmen Aslı Öngören tarafından gerçekleşecek edebiyat okuması  büyük küçük izleyicilerini bekliyor.

Edebiyat Okuması

Saat: 15.00

Bilet Ücreti: Tam: 15 TL Öğrenci: 10 TL

  • Tacikistan – Georgy Mamedov – Orada Neler Oluyor?

Politik Oyunlar Festivali “Orada Neler Oluyor?” başlığıyla düzenlenen konuşma serilerinde farklı coğrafyalardan farklı politik hikayelere kulak veriyor. Festivale Tacikistan’dan katılan ünlü Sanat yönetmeni ve Kürator Georgy Mamedov bulunduğu coğrafyanın yaşanmışlıklarını garajistanbul sahnesine taşıyor.

Sunum

Saat: 19.30

Ücretsiz

  • Can Kartoğlu – Sahanda Yumurta

Can Kartoğlu, bize şekerle, şarapla, bir otomobil lastiğiyle, süt kardeşliğinin sade inandırıcılığıyla 12 Eylül’e hazırlanan, 12 Eylül’ü yaşayan ve 12 Eylül sonrasında süren hapisliklerin hikayesini, hayatın sabun kokan tül perdesinin ardından el sallayan şefkatli çocukluğun geride kalış hikayesiyle aynı tabakta sunuyor. “Sahanda Yumurta” adlı eserin edebiyat okumasıyla Can Kartoğlu garajistanbul sahnesinde yer alacak.

Edebiyat Okuması

Saat: 21.00

Bilet Ücreti: Tam: 15 TL Öğrenci: 10 TL

POLiTiK OYUNLAR FESTİVALİ Hollanda Krallığı’nın  verdiği Matra fonu ile desteklenmektedir.

1-27 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Politik Oyunlar festivalinin ayrıntılı programı için www.garajistanbul.org sitesini ziyaret edebilir ya da iletisim@garajistanbul.org adresine eposta yollayabilirsiniz.

Biletler Biletix ve garajistanbul gişelerinde.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.