Bolşoy'un Yıldız Çifti,Bahtsız Aşıklar Romeo Ve Juliet Rolünde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tim Masters- İvan Vasiliev ve Natalia Osipov, bale dünyasının en ünlü ikilileri arasında yer alıyor. İvan Vasiliev’e “yeni Nureyev” deniyor. Natalia Osipovada Giselleve Don Kişot’taki rolleriyle büyük övgü toplamıştı.

Ve işte Bolşoy’un nişanlı çifti, Sir Frederick Ashton’ın yeniden canlandırılan Romeo ve Juliet balesiyle gelecek hafta Londra’daki Coliseum sahnesinde dans edecekler.
Kılıç oyunu

Peter Schaufuss Balesinin yapımıyla Romeo ve Juliet, en son 1985 yılında oynanmıştı. Prokofiev’in müziğiyle Shakespeare’in oyunlarındaki karakterleri kaynaştırıyor.

Rüzgarlı bir öğleden sonra Southwark’da prova yapan Vasiliev ve Osipova ile bir araya geldim. “Romeo ve Juliet çok duygusal roller” diyor Vasiliev. Dağınık saçları, muzip bakışlarıyla tam bir Romeo görünümünde Vasiliev.

Rolünün icabı kılıcına da bayıldığı açık. Mülakat boyunca kılıcını savuruyor, onunda oynuyor ve nihayet üzerine yaslanıyor.
İvan Vasiliev ve Natalia Osipov çifti ilk kez dans edecekler Romeo ve Juliet’te birlikte.

Vasiliev, Rusça konuşan müstakbel eşinin anlattıklarını İngilizceye çeviriyor.

Osipova, “Bu roller fiziksel olarak çok zorlayıcı. İlk provada ‘bu dans yapabilmek mümkün değil!’ dedik. Ama şimdi yapabileceğimize inanıyoruz. Bu roller bizin bale tekniğimizi bir adım daha ileriye götürecek.” diyor.

Nişanlı çift, 2010 Mayıs’ında Bolşoy Balesi’nin baş dansçıları olmuştu.

Romeo ve Juliet balesinin yapımcısı Schaufuss, “bir eser uzun süre sahnelenmemişse bu iyi de olabilir… Bugün bu baleyi günümüzün yıldız dansçılarının yorumuyla yeni seyirci kitleleri için sahneye koyma fırsatı buluyoruz. Ve işte karşımızda tek bir vücut gibi dans eden iki dansçı var…Rudolf Nureyev Margot Fonteyn ile dans ettiğinde farklı bir ilişki vardı aralarında. Buradaysa birbbirlerine aşık iki kişi, Romeo ve Juliet’i oynuyorlar.” diyor.

İki beden, bir bütün
Natalia Osipova ve İvan Vasiliev

Gerçekten de Natalia Osipova ve Ivan Vasiliev arasındaki bedensel bileşim son derece açık.

Birbirleriyle nişanlı olmanın dans etmelerini etkileyip etkilemediğini soruyorum.

Vasiliev, “Birbirimizi çok iyi anladığımız için sahnede işleri kolaylaştırıyor. Ama provarlar durum zor, kedi köpek gibi kavga ediyoruz!” diye anlatıyor.

Havlama sesini taklit ediyor Vasiliev, Osipova kıkırdıyor…”Dansımızı konuşuytoruyz her gün. Otelde, lokantada, yatakta. Hep konuşuyoruz, konuşuyoruz, konuşuyoruz!” diyor.

Vasiliev’e dönüyor ve şöyle diyor Osipova: “Biz birlikte dans ettiğimizde iki ayrı vücut değil, bir bütün olduğumuzu düşünüyorum.”

Peter Schaufuss, iki bölüm olan balenin hemen hemen tamamında Romeo ve Juliet’in sahnede olduklarını hatırlatıyor ve baştan sona sürekli hareket halinde olduklarını, dinlemeye zaman olmadığı için Romeo ve Juliet rollerinin çok zor olduğunu ve balenin bazı seyircileri şaşırtacağını anlatıyor.

Peki acaba Vasiliev ve Osipova çifti Londra’da dinlenmeye ve eğlenmeye zaman bulabiliyorlar mı?

“Uyuyoruz” diyor Vasiliev. “Birlikte!” diye ekleyerek.

Osipova da, “Londra’yı çok seviyoruz. Ama etrafı görmeye enerjimiz kalmıyor. Onun için de uyuyoruz. Ve bir de Desperate Housewives dizisini seyrediyoruz.” diyor.

Ve bu itiraf ardından Vasiliev ve Osipova çifti yeniden provaya dönüyorlar.

Vasiliev’in sevgili kılcını savurmayı ihmal etmediğini görüyorum…

BBC Turkçe

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.