'Cadı Bohçası'nı Bu Kez Kendisi İçin Açıyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Feminist aktivist Esmeray, kendi yaşamından yola çıkarak hazırladığı “Cadının Bohçası” adlı oyununu bu sefer kendisi için oynayacak.

Oyun, Esmeray’ın Kars’tan İstanbul’a olan yolculuğunda kendini var etme sürecini Kürt ve trans olmak, feminist hareket, seks işçiliği ve sokak satıcılığı üzerinden anlatıyor. Esmeray, zaman zaman seyircilere laf atarak, midye ikram ederek ve sorular sorarak salonu oyuna dâhil ediyor.

Esmeray, yıllardır derdini “Cadının Bohçası” ile anlatmaya çalışıyor. “Cadının Bohçası”nı bugüne kadar birçok yerde sahneledi Esmeray, bu oyun için çağrıldığı her yere gitmesini politik bir yöntem olarak açıklıyor.

Şimdi ise “Cadının Bohçası”nı arkadaşlarının; “ameliyat olabilmek için bu sefer de kendin için oyna” önerisini dikkate alarak açacak. Biletlerin 50 TL olduğu gösterim 29-30 Temmuz’da Kumbaracı50’de. Yıllardır tiyatro sahnesinde verdiği mücadelede onun yanında olmak isteyenler oyunu görmek ve ameliyat masraflarına destek olmak için bir araya gelecek.

Esmeray, 90’lı yılların sonunda, aralarında Özgür Gündem gazetesi dağıtımcılığı da dahil birçok değişik işte çalıştıktan sonra, mücadelesine tiyatro sahnesinden devam etmeye başladı.

Oyun 29-30 Temmuz 2011’de Saat: 20:30’da, İstiklal Cad. Kumbaracı Yokuşu Kumbaracı50 Taksim/İstanbul adresinde sahneleniyor.

Fıratnews

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.