Datça Tiyatroya Doydu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ercüment Balakoğlu’nun başrol oynadığı aynı zamanda yönetmenliğini yaptığı Aşk Grevi adlı oyun Datça’da tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.

Ülkemizde artık bağımsız tiyatro yapmanın neredeyse imkansız hale gelmesine inat kurulduklarının altını çizen” Tiyatro Rağmen” grubu Aşk Grevi adlı oyunuyla Datça’daydı. Salı akşamı sert rüzgara rağmen amfi tiyatroyu dolduran Datçalı tiyatroseverler, güncel komedinin tadını çıkardılar.

Oyun öncesi kısa bir konuşma yapan ‘Tiyatro Rağmen’ grubunun kurucusu ve sorumlusu Önder Özpınar, “Özel Tiyatrolara yardım ödeneği almadan, her türlü zorluğa rağmen Anadolu’yu karış karış gezen turne tiyatrolarından biriyiz . Amacımız, 81 ile ve ilçelere tiyatro götürmek” dedi.

AŞK GREVİ

“Aşk Grevi” , Aristophanes’in 2 bin 500 yıl önce yazdığı “Lysistrata” adlı oyundan esinlenerek yazılmış bir töre komedyası. Oyun içinde oyun kurgusu ile Lysistrata’nın bir anlamda günümüze uyarlanarak yeniden yazıldığı oyunda başrolde “savaşı durdurmak ve barışı getirmek için aşk grevi yapan” bizim kadınlarımız vardı.

haberx

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.