Kampüse 6 Bin Kişilik Dev Amfi Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yalova Üniversitesi Tigem’de ki yerleşkeye 6 bin kişilik Amfi tiyatro yapacak. Amfi Tiyatro’da Aspendos model alındı.

Rektör Eruslu, kampus yerleşkesi alanında yapılan çalışmalar hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı. TİGEM’de hayvan barınağı olarak kullanılan ahırların eğitim yuvasına döndürüldüğünü kaydeden Eruslu, bunun yanı sıra acil ihtiyaçtan dolayı 2 tane prefabrikin alınması için ihaleye çıkılacağını dile getirdi. Kampüs alanında ilk olarak kurulacak olan Hukuk Fakültesi’nde de ihale aşamasına gelindiğine değinen Rektör Eruslu, şöyle konuştu: “Fakülte binasının 12 bin metrekare alan üzerine oturacak. 4 katlı olarak planlanan fakülte binası bünyesinde bin öğrenciyi barındıracak. 2 yılda bitirilmesi hedeflenen fakülte için Devlet Planlama Teşkilatı 12 milyon TL’lik bir para ayırdı.”

2023 Hedefi 23 Bin Öğrenci

Çok amaçlı amfi tiyatrosu da kurulacağını kaydeden Eruslu, bunun da projelerinin yapıldığını kaydetti. Eruslu, “Yalova Üniversitesi alanı içerisinde olan imara müsait olmayan anca bu şekilde bir yapının yapılabileceği bir yerde yapacağız. Heyelan bölgesi olan yer. Bu tip şeye uygun” diye konuştu.

Kampüs alanında yapılaşmayı 2023’e kadar tamamlamayı hedeflediklerini kaydeden Eruslu, “2023’te 23 bin öğrenciye eğitim veren bir üniversite olacak. Her yıl yeni binalar yapacağız. 2023’e kadar da yapılaşma biter” dedi.

Yalovamız

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.