Tiyatro ve Futbol Bir Araya Geliyor!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fransa’da 2006 yılında kurulan GONLEG adlı oluşum, futbolu ve tiyatroyu bir araya toplayarak bir gösteri sergiliyor.

2006 yılında Fransa’da tiyatro üretim biçimlerini ve fonksiyonlarını yeniden düşünmek için kurulan GONLEG adlı oluşum; bir toplumsal dönüşüm projesi olarak farklı ortamlardan bireyleri bir araya topluyor. Proje kapsamında 23 Temmuz Cumartesi günü düzenlenecek gösteride Fransız ve Türk futbolcular, taraftarlar ve tiyatro sanatçıları bir araya gelecek.
Türk ve Fransız gençlerinin emeğiyle; Avrupa Birliği Gençlik Projeleri’nden Eylem 1.3 metoduyla ve Avrupa Birliği maddi desteğiyle gerçekleştirilek bu proje; futbol ve tiyatro olmak üzere iki disiplin vasıtasıyla, Fransa ve Türkiye halkları arasında kaynaşma ve kültür paylaşımı yaratmayı amaçlıyor.
23 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20:30’da Beşiktaş Belediyesi Park Buluşmaları etkinlikleri kapsamında Dikilitaş Mahallesi’ndeki Çetin Emeç Parkı’nda ortaya konacak gösteri; Fransız ve Türk futbolcuları, taraftarları ve tiyatro sanatçılarını bir araya getirecek. Bu ülkelerdeki futbol ve tiyatro uygulamalarını, sportif ve sanatsal faaliyetlerin arasındaki ilişkileri ve birbirlerini etkileme biçimlerini ön plana çıkartacak. Türkçe ve Fransızca olmak üzere iki dilli gösteri Türkiye’nin ardından Fransa’da da seyirciyle buluşacak.
23 Temmuz’da sahnenin hemen yanındaki halı sahada, GONLEG Futbol’un tiyatro oyununun senaryosunun bir parçası olarak bir de futbol maçı oynanacak. Bu maçı; Spor medyasının genç çalışanları ile 2. Amatör Lig’de mücadele eden ve kadın teknik direktörleri Özgür Gözüaçık yönetimindeki Çatalzeytin Spor oynayacak.
Detaylar:
Türkiye/İstanbul:
• 23 Temmuz 2011 / 20:30 (1. ve 2. Bölüm) Dikilitaş Mahallesi, Çetin Emeç Parkı
(Çetin Emeç Parkı: Dikilitaş Mahallesi, Emirhan Caddesi. Barış Sok., Beşiktaş-İstanbul)
Fransa/Montreuil :
• 24 Eylül 2011 / 20:30 (1. Bölüm) Berthelot Tiyatrosu / Marcellin Berthelot Sok. No: 6
• 25 Eylül 2011 / 16:00 (2. Bölüm) au terrain de proximité / Edouard Vaillant Sok. No: 44-48
Focus Haber
Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.