Bornova, Rekor İzleyici ile Sezonu Kapatıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Bu yıl 7.5 ayda 15 bin 500 seyirciye ulaşan Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yeni sezonu ekim ayında Brecht’in “Arturo Ui’nin Yükselişi” oyunuyla açacak.

İzmir’de devlet tiyatrosundan sonra tek kadrolu oyunculara sahip kurum tiyatrosuna sahip Bornova Belediyesi, bu alanda önemli çalışmalar yapıyor.

Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BBŞT) 2011 yılını önemli bir seyirci sayısı ile bitiriyor. Yetişkinler için ‘Oyunun Oyunu’ ve ‘İşgüzar Bir Tekerrür’ oyunları ile ‘Lermes’in Kalbi’ isimli çocuk oyununu sahneleyen BBŞT, 15 bin 500 seyirciye ulaştı. Sezon sürecinde Oyunun Oyunu 16, İşgüzar Bir Tekerrür 13 kez sahnelendi. Lermes’in Kalbi ise 5’inci Uluslararası İzmir Kukla Günleri kapsamında çocuk oyuncular tarafından izleyici ile bir kez buluştu. Ayrıca 14 ayrı kursiyer oyunu da toplam 65 kez tiyatroseverlerin karşısına çıkarıldı. 2011-2012 Tiyatro Sezonu’nda Bertolt Brecht’in “Arturo Ui’nin Yükselişi” adlı oyunuyla perdelerini açacak olan BBŞT, iki ayrı oyun daha sahneleyecek. Yeni sezonun kurs kayıtları da Eylül ayında Bornova Belediyesi internet sitesinden yapılabilecek.

Önemli misyon

Halkın taleplerini göz önünde bulundurarak oyunlarını hazırlayan BBŞT’nin, sosyal içeriği olan, sanatsal değeri yüksek ve kültürel gelişime de olanak sağlayan eserleri sahneye koyduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Tiyatro sanatı, uzun bir uğraşı, çaba, gayret ve emek gerektiriyor. Senaryosunun yazılmasından, prova çalışmalarına ve dekorasyona kadar gerçekten yoğun emeğin arkasında olduğu bir etkinlik. Tiyatromuz sadece gösterileriyle değil, çok daha önemlisi küçük yaştan, ergen yaşa kadar farklı yaş gruplarına tiyatroyu sevdirmek adına verdiği eğitimlerle de adından söz ettiriyor. Geleceğin tiyatrocularını yetiştiriyoruz” dedi.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.