Dikili'de "Barış"ın Adı Çocuk

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, 1 Eylül Dünya Barış Günü onuruna düzenlenen etkinlikler kapsamında ‘Kurşun Askerin Sancısı’ adlı oyun Atatürk Meydanında çocuklarla buluştu.

“Yeryüzü Sahnesi, İzmir” ‘Kurşun Askerin Sancısı’ adlı çocuk oyunu ile 2011–2012 tiyatro mevsimini Dikili’de açmış oldu. Topluluğun Genel Sanat Yönetmeni Haluk Işık tarafından yazılan ve yönetilen ‘Kurşun Askerin Sancısı’ adlı müzikli oyun, savaş düşkünü Kraliçenin yalanlarına inanarak, palyaçoluktan vazgeçen Kurşun Askerin, Sevgi ve Barış yardımıyla, gerçeği görmesini ve savaşı reddetmesini anlatıyor.

Savaşa hayır, savaş istemiyoruz

Oyun sonrası çocuklarla birlikte sahneye çıkan Haluk Işık; “Dikili Barışın Demokrasinin, emeğe saygının başkentidir. Kendinizle, belediye başkanınızla ne kadar övünseniz azdır. Bizi sizlerle buluşturan Dikili Belediyesine teşekkür ediyorum” dedi. Sahneye davet edilerek söz alan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ilk önce ‘Barış ve Sevgi’ temalı oyunlarından dolayı Yeryüzü Sahnesi İzmir Topluluğu’nun Genel Sanat Yönetmeni Haluk Işık’a ‘Olof Palme Barış Anıtı’ verdi. Özgüven yaptığı konuşmada; “Savaşların acımasızca can almaya devam ettiği günümüzde; yavrularımızın barış için sahnede olması bizleri yarın için umutlandırıyor. Bu yılın “1 Eylül Dünya Barış Günü”nde ağırlığı sanata ve başrolü barışa vererek gerçekleştiriyoruz. Barış Gününde sömürüsüz, savaşsız bir dünya istiyoruz” dedi. Özgüven’in konuşması sonrası sahnedeki bütün çocuklar ‘Savaşa hayır, savaş istemiyoruz’ diye bağırdılar.

1996’da Tobav-Çankaya Belediyesi Çocuk Oyunları Yazım Yarışmasında “Büyük Ödül “alan ve bugüne dek, başta Devlet Tiyatroları olmak üzere, pek çok topluluk tarafından sahnelenen ‘Kurşun Askerin Sancısı’, “yazarı yaşarken klasikleşen çocuk oyunu” olarak anılıyor. Onur Bilge, Yasemin Toprak, Tuğba Saçaklı ve Yıldız Akbıyık’ın rol aldığı oyunun, çevre düzeni ve giysileri Aslıhan Işık, müzikleri Hüseyin Çebi tarafından hazırlandı.

Son Dakika

Paylaş.

Yanıtla