Ingrid Mager'den Playback Tiyatro Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Playback tiyatro günlük yaşantılardan alınan öyküleri anlatılabilir hale getiren bir yöntemdir. Tiyatro sanatında pasif durumda kalan izleyiciyi aktif hale getirmeyi sağlayan playback tiyatro, yaşamın sahnesini yaratmayı hedeflemektedir.

Katılımcılardan ya da izleyicilerden bir kişi kişisel deneyimlerini grupla paylaşırken bir grup katılımcı ya da oyuncu bu deneyimi beden dilini, müziği ve sözü kullanarak doğaçlama olarak canlandırılır. Playback sahnesinde her şey yalnızca bir kez yaratılır ve var olur. Yaratıcılık an ile sınırlıdır, herkes kendisinin sanatçısıdır, herkes yaratıcıdır. Katılımcılar arasında yaşananın farklı biçimlerle algılanmasından kaynaklı bir birliktelik duygusu oluşur. Yaşamın içinde var olan gerilim ve çatışmalar farklı açılardan izlenebilir. Süreç içinde yaşananlar sonucunda yaşama dair önemli karşılaşmalar yapmak mümkün olacaktır.

Not: Konulu Atölyeye Çağdaş Drama Derneği Liderlik Programının 3. aşamasını bitiren katılımcılar ve liderler katılabilir.

Atölye Lideri: Ingrid Mager, sosyolog, psikodrama lideri, “Spiegelbühne Frankfurt” tiyatrosunda oyuncu ve yönetici, playback tiyatrosu eğitmeni.

Tarih:  22-23 Ekim 2011       Yer: Ankara        Tel: 0 312 418 18 65

Playback Tiyatrosuna giriş niteliğinde yapılacak olan çalışma, 12 saatlik atölye olarak gerçekleştirilecektir.

Çağdaş Drama Derneği

Paylaş.

Yanıtla