Menan Cinleri Yeniden Sahnelerde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Menan Cinleri Ekim ayında yenilenen kadrosuyla sahnelenecek.

Tiyatro Greyfurt 2002 yılında kurulduğu ilk günden bugüne heyecanla, özveriyle ve eskimeyen duygulardan ilhamlar edinerek yeniden izleyicisinin karşısına çıkıyor.

8 yılda 650 kez sahnelenen Menan Cinleri, diğer özel tiyatro oyunlarından farklı olarak aynı oyunu defalarca izleyen seyircileri olması bakımından da önemli bir yer tutuyor.

Misyon olarak kendine ‘ciddi hikayeleri eğlenceli bir dille anlatmayı’ seçen Greyfurt’un amacı basit ve açıktır: Yediden yetmişe herkesi tiyatroya getirmek. Menan Cinleri oyunuyla bu amacına kısmen ulaşır da. Yaptığı oyunlarla 1200’ün üzerinde sahne aldı ve beşyüz binden fazla kişi tarafından izlendi. Türkiye ve Avrupa’da birçok yerde oyunlarını sahneleyen Tiyatro Greyfurt bambaşka projelerle izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Menan Cinleri ve Çanakkale Mahşerinde Kardeşlik Destanı gibi klasikleşen oyunları ise hala devam etmekte. Tiyatro Greyfurt’un 2011-2012 sezonunu açacağı Menan Cinleri oyununun konusu ise şöyle;

Hekimoğlu İsmail’in “Menan Cinleri” isimli kitabının yeniden uyarlanması ile meydana gelen bir tiyatro oyunu… İnsanın ölümden sonraki yolculuğunu konu edinen oyun, zamanın ve mekanın belli olmadığı bir kış gecesinde başlıyor. Büyük Menan Küçük Menan’ı sorularına cevap bulması için, insanlığın bir resmi niteliğindeki 2 numaralı koğuşa getirir. 2 numaralı koğuşun yıllardır birbirini sevmeyen 2 mahkumu vardır: Davut ve Ruhi.

Davut oğlunu öldürmüş bir katildir. Ruhi ise okuma yazması olmadığı halde yasak kitapları okuduğu için tutuklanmış düşünmeyen bir düşünce suçlusudur. Sıradan yaşamlarına 6 yıldır devam eden iki mahkumun hayatı, bir kış gecesi, yeni mahkum Said’in koğuşa gelmesiyle birlikte tamamen değişir. Said arkadaşını öldürmekle suçlanmaktadır. 10 gün sonra duruşması olacak ve durumu kesinleşecektir. Yapacak hiç bir şeyleri olmayan 3 mahkum konuşmaya ve konuştukça sırlarını ifşa etmeye başlar.

Yeni mahkum Said içlerinde en mutsuz olanıdır ve bir yaratıcının olabileceği fikrine inanmamaktadır. Saniyelerin dakika olmadığı koğuşta yapacak bir şey bulamayan Said, kırık dökük eski bir masa üzerinde duran kitapları okumaya başlar, okudukça da sormaya… Sorular eski Said’i yeni Said’e doğru naif, komik, ve duygusal bir yolculuğa çıkarır.

Yönetmeliğini Mahmud Tahsin’in ve yapımcılığını Tiyatro Greyfurt’un yaptığı Menan Cinleri 1,8,15,22,29 Ekim Cumartesi Saat 20:00’de ve Bağlarbaşı Kültür Merkezi 2,9,16 23, 30 Ekim Pazar günleri Saat: 15:00’de Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Tiyatro Salonunda. Biletler biletix’te.

İletişim: 0216 340 54 00 Web: www.tiyatrogreyfurt.com

Son Dakika

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.