Tiyatroda Perdeler Açılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro sezonu üç aylık bir aradan sonra yeniden başlıyor. Türkiye’nin bir çok ilinde devlet ve özel tiyatrolar yarın perde açıyor. İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT), bu ay 8 sahnede, 4’ü Türkiye prömiyeri olmak üzere, dünya gündemini belirleyen 6 yeni oyunla seyirci karşısına çıkacak. At (Yazan: Gyula Hay) adlı oyun, 1-16 Ekim tarihleri arasında Üsküdar Tekel Sahnesi, 28-30 Ekim tarihlerinde Beykoz Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde izlenebilir. Kırmızı (John Logan), 4-23 Ekim tarihleri arasında Beyoğlu Küçük Sahne; Broadway müzikali Sidikli Kasabası Müzikali (Grek Kotis), 13-14-15 Ekim’de Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi’nde; Aşkın Sıradanlığı (Savyon Liebrecht), 11-22 Ekim’de Şişli Cevahir 2 Sahnesi’nde olacak.

Antalya Devlet Tiyatrosu oyuncuları, sezonun ilk gösteriminde Küçük Adam Ne Oldu Sana (Hans Fallada) adlı kabareyi sahneleyecek. Eser, yarın Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde. Haldun Dormen’in yazıp yönettiği ve Devlet Tiyatroları’nda ilk kez sahnelenecek olan Kantocu adlı müzikal; 2-13 Ekim arasında Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde. Yarın prömiyer yapacak olan Barış (Aristophanes), 2-9; 18-22 Ekim arasında Akün Sahnesi’nde.

İzmir Devlet Tiyatrosu, Satıcının Ölümü’nü (Artur Miller) 16 Ekim’e kadar Konak Sahnesi’nde, Romeo ve Juliet’i (W. Shakespeare) ay sonuna kadar Ragıp Haykır Sahnesi’nde oynayacak.

Adana Devlet Tiyatrosu, Bir Şehnaz Oyun (Turgut Özakman) ile yarın H.Ö.Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi’nde.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.