FKM'de Yeni ve Çok Farklı Bir Oyun 'Kapılar'

Pinterest LinkedIn Tumblr +

FKM’nin perdelerini açıp tiyatro severlere “merhaba” dediği bu yeni sezonda heyecanlı günler yaşanıyor. FKM Tiyatrosu’nun yeni oyunlarından biri olan “Kapılar” Fırat Kültür Merkezi’nde 18 Kasım Cuma saat 19 30 da gala gösterimini gerçekleştiriyor.Farklı ışık, ses ve görüntü efektlerinin yer aldığı bu sıra dışı oyunda koreografik anlamda da zenginleştirilmiş sahneler dikkat çekiyor. Prömiyer gösteriminde seyirciler tarafından büyük alkış toplayan iki perdelik bu oyun, şimdiden büyük izleyici kitlesine ulaşacağının sinyallerini veriyor.

Oyun, henüz televizyonun ülkemizde yaygın olmadığı zaman diliminde, Anadolu’nun küçük bir kasabasından geçitler sunuyor. Eski bir radyo, belden çıkarılıp bakılan köstekli saatler, İspanyol Paça kumaş pantolonlar, uzun yakalı gömlekler göze çarpan hoş unsurlar oluyor oyunda ve altmışlı yıllara götürüyor bizi… Bölge insanlarına ve üniversite gençliğine yardım etmek için kasabaya gelen bir kasabın nasıl “alim kasap” lakabı aldığını ve kasaba halkında nasıl köklü bir değişime vesile olduğunu sahne sahne izliyor, mahallenin belalısı Bela Şeyhmus’un nasıl “tövbekar Şeyhmus” haline geldiğine şahit oluyoruz…

Galası FKM’de 18 Kasım’da yapılacak olan ‘Kapılar’ adlı bu oyun, gala sonrası Cumartesi akşamları seyircisiyle buluşma heyecanı içerisinde.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.