Kevork B. Bardakjian ile Ermeni Edebiyatı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber – Michigan Üniversitesi Yakın Doğu Araştırmaları Departmanında Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Kevork B. Bardakjian 19 Kasım Cumartesi günü saat 19:00’da Cezayir Toplantı Salonu’nda bir konuşma yapacak.

Tanzimat dönemi Ermeni Edebiyatı konusunda dünyadaki en önemli uzmanlarından olan Kevork B. Bardakjian, “Tanzimat’tan 20. Yüzyıl Başına Dek İstanbul’da Modern Ermeni Edebiyatı” başlıklı konuşmasında Ermeni toplumundaki edebiyat hareketlerini ve dönemin önemli edebiyatçılarını anlatacak.

Kevork B. Bardakjian Kimdir?

Prof. Dr. Kevork B. Bardakjian Michigan Üniversitesi Yakın Doğu Araştırmaları Departmanında Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim görevlisidir. Damascus Şehir Üniversitesi’nin İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde başladığı akademik eğitimine Yerevan Şehir Üniversitesi’nde Ermeni Dili ve Edebiyatı bölümünde devam etmiştir. Prof. Bardakjian doktorasını Oxford Üniversitesi’nde tamamlamış ve doktora tezini Hagop Baronyan üzerine yazmıştır. Bardakjian Ermenice, Arapça, Azeri Türkçesi, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Türkçenin yanı sıra Yunanca ve Farsçaya da hakimdir.

Eserlerinden bazıları şunlardır: Ermeni Kültürüne ve İlmine Mıkhitarist Katkılar, Hagop Baronyan’ın Bazı Alegorik Çalışmalarında Yer Alan Tarihsel Figürler ve Olaylar, Hitler ve Ermeni Soykırımı, Doğu Ermenicesi (Ders Kitabı), Modern Ermeni Edebiyatı için Bir Başvuru Rehberi.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.