Kumbaracı 50'de Atölyeler Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yiğit Sertdemir’in Oyun Yaz(ama)ma Atölyesi ve İlyas Odman’ın Fiziksel Tiyatro “İmgeden Harekete; Hareketten Karaktere“ Atölyesi 3 aralıkta, 

Erkan Uyanıksoy ve Elif Temuçin’in Hareket Yoluyla Farkındalık “Feldenkrais ve Hareket Atölyesi” 4 aralıkta,

Güray Dinçol’un*Fiziksel Komedi, Doğaçlama ve Modern Palyaçoluk atölyesi 8 ocakta başlıyor.

“Bekleme Salonu”, “O.B.E.B.” (Ortak Bölenlerin En Büyüğü), ”Medeniyet Tiyatrosu” (gençlik oyunu), “444”, “Fail-i Müşterek”, “Surname 2010” oyunlarıyla çeşitli ödüller alan Yiğit Sertdemir’in Oyun Yaz(ama)ma Atölyesi,  Yazamıyorum. Neden yazamıyorum? Yazıyorum. Ama bir şeyler eksik gibi… Fazla mı oldu acaba bir şeyler… Dertlerim var paylaşmak istediğim, yolunu bulamıyorum… Bence çok iyi yazdım, sence? … sorularına yanıt arayan bir çalışma.

Temel olarak oyuncunun oyun malzemesini kendi bedeninden üretmesine dayanan bir çalışma olan Fiziksel Tiyatro “İmgeden Harekete; Hareketten Karaktere“ Atölyesini  modern dans ve fiziksel tiyatro yöntemlerine dayanan performanslarlarıyla uluslararası festivallerden ödüller alan çağdaş dansçı İlyas Odman yönetiyor.  

Yurtdışında çeşitli ülkelerde birçok atölyeye katılan Tiyatro BeReZe’nin kurucularından Elif Temuçin ve Erkan Uyanıksoy’un Hareket Yoluyla Farkındalık “Feldenkrais ve Hareket Atölyesi” katılımcının kısıtlayıcı bedensel alışkanlıklarını görmesini sağlayarak; çok daha verimli, işlevsel, dengeli, uyumlu, zarif ve sağlıklı bir hareket kalitesine ulaşmasını amaçlıyor.

 Türkiye’de bilinmeyen bir performans ve sahne sanatı türü olan “Clowning” üstüne son üç senedir çalışmalarına devam eden oyuncu Güray Dinçol’un Fiziksel Komedi, Doğaçlama ve Modern Palyaçoluk Atölyesi,  farkındalık, bedensel rahatlık ve esneklik, yaşanan her anı  olabildiğince samimi aktarabilmek, seyirciyle doğrudan iletişime geçmek, enerji kullanımı, doğal komiğin bulunması gibi başlıklarda yoğunlaşarak, katılımcıların doğaçlamalarıyla gelişecek ve bir gösteriyle sona erecektir.

Atölyeler ve eğitmenlerle ilgili ayrıntılı bilgiye www.kumbaraci50.com adresimizden ulaşabilirsiniz.

Başvurular için;  atolye@altidansonra.com

212 243 50 51 / 533 816 69 45 / 532 715 21 03

Kumbaracı yokuşu no:50 Tünel – Beyoğlu 

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.