Şirketler, Tiyatro ile Stres Atıp Girişimciliği Öğreniyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatrocu Nedim Saban, tiyatro tekniklerini kullanarak şirketlere öfke kontrolü, liderlik, girişimcilik, satış teknikleri konularında eğitim verecek. Perakende ve finans sektöründen yoğun talep alan Saban, Garanti Bankası ile de görüşüyor.

Tiyatroya 35 yılını veren Tiyatrokare’nin kurucusu Nedim Saban, şirketlere de tiyatro eğitimi verecek. Saban, 250 genç arasından seçilen ve doğaçlama yetenekleri güçlü olan genç sanatçılarla birlikte şirketlere drama ve doğaçlama tiyatro tekniklerini kullanarak zor durumlarla başa çıkmanın sırlarını öğretecek. Aldıkları yoğun talepler üzerine Tiyatrokare olarak şirketlere yönelik eğitimlere başladıklarını anlatan Saban, ’20. yılını kutlayan Tiyatrokare’de, şirketler için yeni bir uygulama başlatıyoruz. Tiyatro tekniklerini kullanarak yaratıcılığın öne çıkartılacağı ve girişimcilik, liderlik, ekip ruhu, iletişim gibi konularda şirket çalışanlarını ve yöneticilerini interaktif biçimde eğlenerek eğiteceğiz’ dedi. Saban, profesyoneller için ‘learning by doing’ metoduyla özel gelişim içerikleri hazırladıklarını anlattı.

Macera Treni’ne iş dünyası destek olsun

Saban, çocuklar için hazırladığı ‘Macera Treni’ adlı projesi için iş dünyasından destek bekliyor. Macera Treni’nin alışveriş merkezleri ve diğer açık alanlara kurularak, her ay farklı bir yolculuk yapacağını anlatan Saban, ‘Bazen tarihte geriye gidecek, bazen ülkeler tanıtılacak, bazen de gezegenleri dolaşacak. İlk teması 29 Ekim ve Kasım ayı boyunca ‘Cumhuriyet Yolculuğu’, yılbaşında  ‘Kutup Ekspresi olacak.

ÇALIŞANLAR ROLLERİ DEĞİŞİYOR

Saban, bugüne kadar perakende zincirlerinde çalışan personel ve yöneticilere verdikleri eğitimlere finans sektöründen de yoğun ilgi olduğunu vurgulayarak Garanti Bankası ile de görüşmelerinin sürdüğünü söyledi. Saban, dramanın iş hayatında başarıya olan katkısını ise şöyle özetledi: Şirketlerde ast-üst ilişkisindeki çalışanlar oyun oynayarak karşısındakiyle yer değiştiriyor. Kendi durumunu başkasının gözünden görerek hatalarının farkına varıyor. Hataların bilincine varıp kontrol altına almak da iş hayatındaki başarıda etkili olan en önemli faktörlerden birisi.

Akşam

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.