Ferhan Şensoy’dan Eleştirilere Yanıt

Pinterest LinkedIn Tumblr +

[…] Ünlü Tiyatrocu Ferhan Şensoy, “İşşizler de Cennete Gider” oyununa gelen eleştirilere “politik mizah yapmak da mı yasaklandı?” yanıtını verdi. Tiyatrocu Ferhan Şensoy’un “İşssizler de Cennet Gider” tiyatro oyununu Zaman Gazetesi ve Aksiyon Dergisi eleştirdi. Şensoy, oyuna yönelik yapılan eleştirilere cevap verdi.

Şensoy, “İşsizler de Cennete Gider” tiyatro oyununun 3. yılına girdiğine dikkat çekerek, “33 yıldır mizah yoluyla oyunlar sergiliyoruz. Eleştirilen bu oyun 180. gösterisine ulaştı. Türkiye’nin her yerinde de gösterildi. Yeni bir oyun değil. Bugün gündeme gelmesi neden? “şeklinde konuştu.

Önceden yalnızca sanatsal eleştiriler aldıklarını ifade eden Şensoy, “Oyunu gelip alkışlayan Başbakanlar oldu. Oyunlarımızı politik, muhalif mizah yoluyla oynuyoruz. Mizah da mı yasakandı?” dedi.

Zaman Gazetesi, 12 Mart tarihinde Şensoy’un tiyatro oyununu “Bakanlık destekli oyunda Başbakan’a hakaret; Ergenokan’a ise övgü var” başlığıyla verdi. Aksiyon Dergisi ise, ”Ferhangi bir şeyler deyip geçiştirilemez ki. İdeolojisini sanata bulaştırmaktan kaçınmayan Ferhan Şensoy” şeklinde yer vermişti.”

Sözcü

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.