Sanat Fabrikasına Özel Ödül

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine, tiyatro ve sanat alanında 8 yıldır ödül törenleri hazırlayan ve bu alanda en güvenilir ödül törenlerinden biri olma yolunda hızla ilerleyen Direkler Arası’ndan özel ödül geldi.

12. Direklerarası Seyirci Ödülleri dağıtımını üstlenen komisyon; 2011-2012 Sezonu Değerlendirme Sonuçları açıklandı. Yapılan değerlendirme sonucunda, jürinin özel ödülü Ayvalık’ta kültür ve sanat etkinliklerinin başarılı ismi Ayvalık Sanat Derneği’ne (ASD) ait Sanat Fabrikası’nın oldu. Geçtiğimiz yıl Ayvalık’taki tarihi bir zeytin deposunu, tiyatro salonuna dönüştürerek, sanatsal faaliyetleri sanatseverlerle paylaşan ASD ile Sanat Fabrikası’na verilen özel ödül, ilçe halkı tarafından da gururla karşılandı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Devlet Opera Bale Genel Müdürlüğü’nün yazılı metinlerle takdir ederek, izleyici koltuğu desteği verdiği Ayvalık Sanat Fabrikası’na bu kez de İstanbul’dan özel ödül gelmesi, Ayvalık Sanat Derneği yöneticileri tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Türkiye’nin en önemli tiyatro guruplarının, rejilerle aday olduğu değerlendirmede, ilk kez sanatsal faaliyet gösteren bir mekana özel ödül verildiğine dikkat çeken ASD yöneticisi ve usta oyuncu Erkan Cılak, “Ayvalık’ta yaptığımız işlerin İstanbul ve Ankara’dan takdirle karşılanmasından kıvanç duyduk. Bu durum, doğru yolda mesafe kat etmek açısından mutluluğumuzu arttırırken, ilçemizde halen daha bazılarının bir şeylerin farkında olmaması ise bizi bir o kadar üzüyor. Yinede bu büyük ödül ve gurur, hepimizin” diye konuştu.

Haber FX

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.