10. Kıbrıs Tiyatro Festivali Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali’nin onuncusu, Adana Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Murtaza” oyunu ile perdelerini açtı. Festival, T.C. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in de katılımı ile oyun öncesinde LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları ile LTB Kültür-Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy’ın yaptığı konuşmalarla başladı.

Ersoy: “Tiyatroseverlere festivale sahip çıktıkları için teşekkürler”

LTB Kültür-Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, bu yıl yapılması bir mucize olan festivali tiyatroseverler ile buluşturmanın bahtiyarlığı içinde olduklarını kaydetti. En büyük desteği tiyatroseverlerden gördüklerine vurgu yapan Ersoy, bu festivali 10 yıldır seyircilerin var ettiğini belirten, Ersoy, “ Oyuncu-seyirci buluşması çok önemlidir. Buraya gelip festivale sahip çıktığınız için sizlere içtenlikle teşekkür etmek isterim. Burada olsam da olmasam da bu festivalin gerçek sahibi seyirci Kıbrıs Tiyatro Festivali’ni sürdürecektir.” dedi.

“Antonius ve Kleopatra”

Festival’de 7 Eylül Cuma ve 8 Eylül Cumartesi gecesi Haluk Bilginer ve Zerrin Tekindor başta olmak üzere birçok ünlü sanatçının rol aldığı Oyun Atölyesi’nin “Antonius Ve Kleopatra” oyunu sahnelenecek.

Ortam Gazetesi

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.