Yeni Sezon Yeni Projeler: sOYUN…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Prömiyerini 18.istanbul Tiyatro Festivali’nde yapmış olan sOYUN, yeni sezonda yeni ekibiyle Eylül ayında garajistanbul’da… Performansçıların özellikleri, obsesyonları, beraberlikleri, sevdikleri, sevmedikleri, paylaştıkları ve sakladıklarıyla oluşan oyun; soyunmanın cesareti, sıradanlığı, normalliği, barındırdıkları ve absürdlüğü üzerine kurulu. Eserin koreografı Esra Yurttut ile yeni sezona dair yaptığımız kısa söyleşiyi paylaşıyoruz.

 Prömiyerini 18.istanbul Tiyatro Festivali’nde yapmış olan sOYUN, yeni bir ekiple bu sezona, Garajistanbul’da merhaba diyecek. Yeni ekiple   nasıl bir prova dönemi geçiriyorsunuz?

Yeni ekiple hızlandırılmış, yoğun bir süreç geçiriyoruz. Çok keyifli bir buluşma oldu. Farklı dans geçmişleri olan dansçılar  bir arada. Bence bu çok heyecan verici bir atmosfer yaratıyor. Yeni ekip ile olan çalışmalarımızda ilk ekip de bize destek oluyor. Oyun Atölyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi ve B.a.s.i.c  provalarımız için mekan desteği veriyor. Her şey yolunda…

Bu sefer performans kısmına sen de dahil oldun, sahne önünden sahne içine geçiş nasıl oldu?

Çıkmış bir parçayı farklı bedenlerin üzerinde izlemek ve her şeye hep dışarıdan bakarken içine girmek. Kendimi televizyona girmiş gibi hissediyorum. İzlemeye alışkın olduğum tarafa geçip, diğer tarafa sesleniyorum. Her şeye karışamıyorum, dışarıdan göremiyorum, herkesi kontrol edemiyorum, kendi derdime düşüyorum. Tüm bunlar bir yana, sürecin her aşamasının ayrı bir deneyimi vardı ve izlerken, ben olsam bunu böyle yapardım, dediğim çoğu şeyi yapma fırsatım var şu anda. İçinde olmak iyi hissettiriyor.

sOYUN’u festivalde izlemiş izleyiciler için sormak istiyorum, eserin kompozisyonunda değişiklikler oldu mu?

Eserin yapısı, kurgusu ve koreografisine sadık kalarak yeniden yorumluyoruz.

Herkesin faklı topluluk ve eserlerle görmeye alışkın olduğu bir ekip bir araya geldi. Dicle Doğan, Evrim Akyay, Mert Öztekin, Şebnem Yüksel ve Orçun Okurgan. Her biri  kendi koreografik çalışmalarıni da sürdüren, deneyimli ve özel dansçılar. İlk gösteriyi bir araya gelme fırsatı olarak ele aldık ve büyük değişikliklere girmedik. Müzisyenlerimiz  Anıl Karaoğlu, Hakan Okkır ve Ceyhun Değirmenci de provalara son hafta dahil olacaklar. Dokuzumuz bir araya gelince değiştirip, dönüştürmek isteyeceğimiz  bölümler olabilir, süreç devam ediyor.

Yeni sezona erken bir merhaba diyeceksiniz. Bu sezondan beklentileriniz neler?

Sezona denecek erken merhaba hepimize güzel bir motivasyon kaynağı oldu aslında.

Sezon boyunca bol bol seyirciyle buluşmayı diliyoruz.

Garajistanbul’dan sonrası için belli olan bir temsil programı var mı? Sizi daha nerelerde izleyebileceğiz?

Henüz  netleşen bir programımız yok.
10 Eylül 20.30’ta  garajistanbul temsilimizi kaçırmayın derim.

Konsept-Koreografi: Esra Yurttut

Müzik: Anıl Karaoğlu, Ceyhun Değirmenci, Hakan Okkır
Işık Tasarım: Esra Yurttut- Osman Koç
Işık Uygulama ve Teknik: Osman Koç
Performans: Anıl Karaoğlu, Ceyhun Değirmenci, Dicle Doğan, Hakan Okkır,  Esra Yurttut, Evrim Akyay, Mert Öztekin, Orçun Okurgan, Şebnem Yüksel.

Gizem Aksu / MİMESİS

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.