'Biriken' iDANS Festivalinde Prömiyer Yapıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Re: Fwd: die in good company (Ynt: İlt: beraberce ölmek)

biriken iki yıl aradan sonra yeni bir prodüksiyonla geri dönüyor. Prömiyerini 13-14 Ekim tarihlerinde saat 20.00’da iDANS festivali kapsamında Garajistanbul’da gerçekleştirecek oyun sezon boyunca da seyirciyle buluşacak. Yapımını Bimeras-iDANS’ın üstlendiği; yazımı, tasarımı ve sahnelemesi biriken’e (Melis Tezkan, Okan Urun) ait olan projede Gökçe Yiğitel ve Okan Urun oynuyor.

Re: Fwd: die in good company siyasi kayıp hali, devrim umudu ve her şeyin sonuna varma düşüncesi etrafında şekilleniyor. Topluluk bu dördüncü sahne çalışmasında, daha önceki işlerinde de üzerinde düşündüğü kişi-mekân ilişkisi ve sanal benlik, popüler kültürün ve sıradanın içinde insanın kendisini tüketmesi gibi konulara eğiliyor.

Oyunun konusu ise şöyle: Craigslist’e verilen bir ilan, cevap bekleyen iki karakter. Toplu intihar hayalleri, gitmeden önce kesinlikle yapılması gereken şeyler, bir amaç uğruna ölme düşüncesi… Gündelik ve olağanüstü durum arasına kıstırılmış biri, kendine ve yeryüzünde kapladığı alana son defa bakıyor. Yenecek çok yemek, okunacak çok kitap, izlenecek çok film, çıkılacak çok yol varken bir gün tamamen yok olana kadar kalabalıklaşmaya devam edecek bu dünyada yer açmak. Öylesine bir ölümün yarattığı tuhaf suçluluk duygusuyla, bir apartman dairesinde dışarının hızına karşı konuşmak.

İki karakterin içinde bulundukları coğrafyada, esinlendikleri Japon toplumunun tersine ‘kişisel bir eylem olarak’ intihar bir lüks sayılabilir; ve yine aynı coğrafyada ölümler, cinayetler, intihar saldırıları neredeyse doğal karşılanabilir; bu çelişkiye, bazen de bu eylemle fark edilmeyi dilemenin saçmalığı eklenir.

biriken, Melis Tezkan ve Okan Urun tarafından kurulan ve 2006’yılından beri disiplinlerarası işler üreten bir topluluktur.

Yazan, yöneten, tasarlayan: biriken (Melis Tezkan, Okan Urun) | Oynayan: Gökçe Yiğitel, Okan Urun | Işık tasarımı: Metin Çelebi | Uygulama: Turan Tayar | Web arayüz programı: darma | Müzik: kim ki o | Proje asistanı: İrem Aydın | Prodüksiyon: Bimeras | iDANS, Jardin d’Europe ağı desteğiyle (Jardin d’Europe, Avrupa Komisyonu Kültür Programı tarafından desteklenmektedir), biriken

Biriken

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.