Flamenko Ateşi Başkenti Isıtacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kuruluşundan bu yana birçok ulusal ve uluslararası sanatsal etkinlikte yer alan Flamenko Ankara Derneği’nin organizasyonunu üstlendiği 6. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali’ne günler kaldı!

Flamenko Ankara Derneği, ODTÜ Klasik Gitar Topluluğu ve Bilkent Klasik Gitar Topluluğu’nun işbirliğiyle bu sene altıncısı düzenlenecek olan festival 31 Ekim 2012 Çarşamba günü başlayacak, 3 Kasım Cumartesi günü sona erecek.

Festivalin ilk günü olan 31 Ekim Çarşamba günü, saat: 20.00’de, aynı zamanda Flamenko Ankara Derneğinin kurucularından olan Murat Köseler, grubu Flamenco Pandilla (Flamenko Çetesi) ile beraber icra ettiği ve düzenlemesini yaptığı Flamenko formundaki kendi besteleri ile ODTÜ KKM’de yer alacak. Gruba bir de dansçı eşlik edecek.

1 Kasım Perşembe akşamı, saat: 20.00’de, Bilkent Konser Salonunda, festivalin önemli konuklarından Ariadna Castellanos bir dansçı eşliğinde sahne alacak. Flamenko ve cazı birleştirerek, yeni bir dil ve eşsiz bir anlatım sergileyen İspanyol piyanist – besteci Castellanos günümüzde gelecek vaat eden en önemli Flamenko sanatçılarından biri. Genç yaşına rağmen İspanya’da birçok dev isimle aynı sahneyi paylaşmış, yüzlerce konser vermiş olan sanatçı festivali oldukça renklendirecek.

Festivale dünyanın birçok bölgesinden gerçekleşen katılım, bu sene Japon grup Y Nippon Flamenco ile çok uzaklara taşınıyor. Grup, uzun yıllar İspanya’da ve Japonya’da İspanyol eğitmenlerle çalışmış, onlarla konserlere çıkmış Akdeniz ruhuna aşık bir aile ve sanatçı arkadaşlarından oluşuyor. Oniki yaşındaki maskotları ile festivalin belki de bu güne kadarki en ilginç misafirleri olan grup, gösterisini 2 Kasım Cuma, saat 20:00’de ODTÜ KKM’ de gerçekleştirecek.  

Ve muhteşem dansçı Maria Jose Franco, festivalin son günü olan 3 Kasım Cumartesi, saat 20:00’de, ODTÜ KKM’ de izleyenleri büyüleyecek. Üstüste Flamenko dans birinciliklerine sahip olan Maria Jose Franco, aynı zamanda muhteşem bir dans eğitmeni…    

Yine dopdolu geçecek olan festivalde her yıl olduğu gibi bu yıl da, festival konukları tarafından gerçekleştirilecek dans ve gitar atölyeleri yer alacak. Katılımcılar bu atölyeler sayesinde dünyaca ünlü bu flamenko sanatçılarını yakından tanımış olacaklar; kimileri flamenko ile ilk kez tanışacak, kimileri flamenko eğitimlerini pekiştirecekler.

Dünyanın sekiz flamenko festivalinden biri !

Uluslar arası Flamenko Ankara Festivali, halkın acılarını, sevinçlerini, düğünlerini, kederlerini paylaştığı; yaşadığı duyguları şarkı gitar ve dansla dışa vurduğu; ufak bir masanın veya ateşin başında ya da devasa konser salonlarında dile gelen, derin bir sanat olan “Flamenko”yu Ankara ve Türkiye ile tam altı senedir paylaşmaya devam eden bir festival…

Festival, flamenko alanında, Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası festivali, dünyada sürekliliği olan sekiz festivalden biri, katılımcı ülke sayısının zenginliği bakımından dünyada birinci ve Ankara’da gerçekleşen beş müzik festivalinden birisi olması nedeniyle, Türkiye ve Ankara’nın kültür – sanat hayatında çok önemli bir renktir.

Bütün bunların yanında bir sivil toplum kuruluşu ve üniversite öğrenci toplulukları işbirliğiyle düzenleniyor olması ile,  tüm profesyonel anlayışının yanına amatör ruh ve sevgiyi de eklemekte, böylece festival gelen konukların ve sanatçıların zihinlerinde ayrı ve özel bir yer edinmektedir.

Bu güne kadar yaklaşık 16.000 kişinin katılımını sağlamış ve gönülleri fethetmiş olan festival, yine bugüne kadar pek çok dünya devini ağırlamış, gitar virtüözlerini ve dünya dans şampiyonlarını seyirciyle buluşturmuş; düzenlediği atölyeleri ile de bu isimlerden eğitim alma fırsatı yaratmıştır.

Bu yıl ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinin ve Bilkent konser Salonunun ev sahipliği yaptığı festivale, resmi ve özel pek çok kuruluş da her yıl destek vermektedir.

Biletleri www.mybilet.com ’da satışa sunulan 6. Uluslararası Flamenko Ankara Festivali ile ilgili ayrıntılı bilgiye Flamenko Ankara Derneğinden ve www.flamenkofest.com sayfasından ulaşılabilir.

FLAMENKO ANKARA DERNEĞİ:

Tel: 0312 466 02 03

Adres: Tunalı Hilmi Cd. 106/ 9  Kavaklıdere/ Ankara

Web: www.flamenkofest.com

Bilet satış: MyBilet.com ve MyBilet satış noktaları

6. ULUSLARARASI FLAMENKO ANKARA FESTİVAL PROGRAMI:

31 Ekim 2012 Çarşamba, Saat: 20.00: Murat Köseler & Flamenco Pandilla (Türkiye)

Yer: ODTÜ KKM

1 Kasım 2012 Perşembe, Saat: 20.00: Ariadna Castellanos (İspanya)

Yer: Bilkent Konser Salonu

2 Kasım 2012 Cuma, Saat: 20.00: Y Nippon Flamenco (Japonya)

Yer: ODTÜ KKM

3 Kasım 2012 Cumartesi, Saat: 20.00: Maria Jose Franco (İspanya)

Yer: ODTÜ KKM

FLAMENKO ANKARA DERNEĞİ:

Tel: 0312 466 02 03

Adres: Tunalı Hilmi Cd. 106/ 9  Kavaklıdere/ Ankara

Web: www.flamenkofest.com

Bilet satış: MyBilet.com ve MyBilet satış noktaları

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.