Samsun'da Kent Park ve Kültür Merkezi Açılacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Samsun Büyükşehir Belediyesi,  kentte sahne sanatları eksiğini gidermek için Kent Park ve Kültür Merkezi inşaatına başladı.

Belediye, projeye engel olan alandaki ağaçları kesmek yerine, bina inşaatını boş alanın geometrisine uydurdu. Böylece ağaçlar kesilmekten kurtuldu. Mayıs ayına kadar bitirilmesi planlanan merkezde, opera hariç başta tiyatro olmak üzere birçok sahne sanatı, sanatseverlerle buluşacak.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Atakum ilçesinde yürüttüğü projelerin tanıtımı için gezi düzenledi. Geziye çok sayıda sivil toplum örgütü yöneticisi ile gazeteciler katıldı. Gezide Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, daha önceden DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’ne ait sosyal tesisin bulunduğu alanda inşaatına başladıkları Kent Park ve Kültür Merkezi’ni tanıttı. 13 bin metrekarelik koruluktaki projeyi, ağaçları kesmemek için boş alan geometrisine uydurarak inşa ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Burası çocukluk yıllarımızda herkesin hatıralarının olduğu DSİ kampı. Bu kamp içinde DSİ’nin sosyal tesisleri vardı. Yine DSİ tarafından dikilmiş güzel dış budaklar, at kestaneleri, gibi çeşitli ağaçlar vardı. Onları kesmemek için binayı mevcut boş alanın geometrisine uydurarak yaptık. Yani ağaçları kesip istediğimiz gibi binayı yapmak yerine ağaçları kesmeden binayı alana uydurduk. Şekilsiz olmasının sebebi ağaçlara kıymamak içindi.” dedi.

Toplam inşaat alanı 7 bin metrekare olan 3 katlı Kent Park ve Kültür Merkezi’ni Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları ile yazışıp tartışarak yapmaya özen gösterdiklerini anlatan Başkan Yılmaz, “Modern şehirlerde çağdaş sahne sanatlarından opera gibi Türkiye’de 10’u bulmayan sınırlı salonuyla opera için değil de başka etkinlikler için kullanmak bir eksiklikti. Bir kentin sosyal faaliyetlerindeki gelişmişliğe gölge düşürecek bir durum. Opera sanat merkezinin devam etmesini sağlayıp tiyatro ve diğer sahne sanatları için bir kent kültür merkezi inşa ediyoruz. Binanın kendi 13 milyon TL’yi geçmez. Ama 6 -7 milyon TL de içindeki teknolojiye, sahne düzenine, akustiğine para harcıyoruz.” bilgisini verdi.

Kent Park ve Kültür Merkezi’nde 9 sanatçı soyunma odası, prova odası, 12 atölye, vip salonu, 517 koltuklu ana tiyatro salonu, 201 koltuklu çocuk tiyatro salonu, toplantı ve sergi salonu, 7 derslik ve 75 araçlık açık otopark bulunacak.

Focushaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.