Batman Şehir Tiyatro'sunun Yeni Oyunları Çehov'dan

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yeni oyunu ‘Bir Evlenme Teklifi’ ve ‘Ayı’ adlı iki perdelik güldürünün prömiyeri Yılmaz Güney Sineması’nda yapıldı.
Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, BDP il ve merkez yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda tiyatroseverin izlediği oyun beğeniyle karşılandı. Rus yazar Anton Çevhov’un 1888-89 yıllarında güldürü türünde yazdığı oyunun yönetmenliğini Kocaeli Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gürcistanlı tiyatro yönetmeni Varlam Lali Nikoladze üstlenirken, Şehir Tiyatrosu sanatçıları Gülşah Erdur, İhsan Arat ve Barış Işık’ın performansı tiyatro adına umut verici olarak değerlendirildi.
Oyundan sonra yönetmen Varlam Lali Nikoladze ve Belediye Başkan Vekili Serhat Temel kısa birer konuşma yaptı. “Bu Batman’a benim ilk gelişim” diyen Nikoladze, “Gelirken Batmanlılara bir şeyler öğreteceğimi düşünüyordum, ancak buraya geldikten sonra sanat konusunda Batmanlıların bana pek çok şey öğrettiğini gördüm. Güzel bir kent, kültür ve sanat alanına bu kadar yoğun bir ilgi olacağını beklemiyordum, şaşırdım açıkçası. Burada olmaktan mutluluk duyuyorum, buraya davet ettiğiniz teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Yönetmen ve oyunculara oyun ve performansları için teşekkür ederek çiçek veren Başkan Vekili Temel, gelecek yıl Batman’da bir şehir tiyatrosu binası yapmaya hazırlandıklarını belirtti.

Bugün

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.