"Köyümde Tiyatro Var" Projesi İçin Oyuncu Seçmeleri Yapıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bayburt Belediyesi tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan “Köyümde Tiyatro Var” projesi için oyuncu seçmeleri yapıldı.

Bayburt Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen seçmelerde konuşan Proje Koordinatörü Bülent Erdaş, ildeki köy çocuklarının önemli bir kısmının tiyatro ve sinema gibi etkinliklere erişim imkanı bulamadığını ifade ederek,

“Proje sayesinde bu sorunumuz ortadan kaldırmış olacak ve çocuklarımızı tiyatro ile buluşturmuş olacağız” dedi.

Elemeler sonucu 95 kişinin müracaatı içerisinden başarılı görülen 20 kişinin seçilerek proje kapsamında kursiyer olmaya hak kazandığını belirten Erdaş, şunları söyledi:

“Kursiyerlere, beş ay boyunca verilecek sahne eğitiminin ardından, yetişkinlere ve çocuklara ayrı ayrı olmak üzere iki oyun sahnelenecek. Bayburt merkez ve merkeze bağlı 16 köy ilköğretim okulunda sergilenecek çocuk oyunlarında, çocuklara sağlık bilinci aşılanacak ve çeşitli hediyeler verilecek. Büyük yaş gruplarının ihmal edilmediği proje kapsamında yetişkinler için de oyun sergilenecek. Projenin hem Bayburt’un tanıtımına katkıda bulunması hem de kültürel iletişimi geliştirmesi için İstanbul, Trabzon, Samsun, Gümüşhane gibi illeri kapsayan turne programı düzenlenecek.”

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.