Tiyatroya Yeni Bir Grup "Teatra Tov"

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mimesis Haber / Teatra Tov, daha önce farklı şehirlerde tiyatroyla uğraşan kişilerin Batman’da bir araya gelerek herkesin kendini içinde bulabileceği ve kendi rengini yansıtabileceği bir tiyatro anlayışıyla 2013 yılında kuruldu. Bir çocuk oyunu, bir seyirlik oyun ve bir de yetişkin oyunuyla kuruluşunu gerçekleştiren grup, kendi coğrafyasına ait veri ve hikayeleri sanatsal çerçevede bugüne ve yarına taşıma amacı taşımaktadır. Grup oyunlarını Kürtçe ve Türkçe oynayıp, bir toplumsal harddisk görevi görme amacını taşımaktadır.

Şizo, Teatra Tov’un ilk oyunu olması itibariyle grubun kimliğini beyan ettiği oyundur. Şizo’da savaş ve savaş eksenli gelişen diğer olumsuzlukların insan hayatı üzerindeki etkisini psikolojik ve sosyolojik boyutuyla ele almaktadır. Aile, toplum ve birey algılarındaki devlet, askerlik, dil ve kimlik unsurlarını irdelemektedir. Askerde ölen bir gencin savaş ve askerlik ortamında yaşadığı kimlik bunalımları eksenli olarak mezarlıkta geçen oyunda soyut karakterler yer edinmiş ve Korku-gerilim tiyatrosu unsurları kullanılmıştır.

Birey özgün dünyasını oluşturmadan gücün (aile, toplum, devlet v.b) bireyi kalın duvarlarla kuşatması ve bu nedenle bireyin kendisi olamayışı, adım atamaması yine bireyde anksiyetik bir durum doğurur. Bu durum bireyi içsel bir yolculuğa yöneltir ve bu da şizofreniyi başlatır.

Şizo

Yazar & Yönetmen–İhsan Gümüşten

Oyuncular: Miheme Porgebol & İhsan Gümüşten

Teknik: Özcan Güneş & Aram Tufan

Afiş çizim: Serpil Odabaşı

Afiş Tasarım: Nazan Akdoğan

8 Martta ilk turnesine çıkacak olan grubun ilk gösterisi ise Diyarbakır’da yapılacak.

8 mart 2013 Cuma saat 19.00 Aktif tiyatro salonu (Dağkapı Galerya AVM ) (Diyarbakır)

9 mart 2013 C.tesi saat 19.00 Aktif tiyatro salonu (Dağkapı Galerya AVM) (Diyarbakır)

10 mart 2013 Pazar saat 19.00 (Diyarbakır)

12 mart 2013 Salı saat 19.00 Artuklu Üniverst. Sahnesi (Büyük Salon) (Mardin)

14 mart Perşembe saat 20.00 Kızılay Meydan Sahnesi (Ankara)

15 Mart 2013 Cuma (Eskişehir)

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.