Yeni Tiyatro Dergisi 47. Sayı Çıktı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yeni Tiyatro Dergisi’nin Mart 2013, 47. Sayısı yine 72 sayfa çıktı, yine çok dolu!…Erbil Göktaş, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle, “tiyatronun” günümüzdeki işlevini ve durumunu değerlendiriyor. Filiz Tanya, Ankaradaki Akün ve Şinasi sahnelerinin “satışa” çıkarılması üzerine, yakın dönemde Yeni Sahne’yle başlayan ve Taksim Sahnesi’yle devam eden ve AKM ile “muallakta” bırakılan süreci bu kez, Akün ve Şinasi sahneleri bağlamında “eleştirel” bir bakış açısıyla değerlendiriyor.

Derginin “sürekli” yazarlarıbden “biri”  haline gelen Mehmet Esatoğlu da b u sayıda geçtiğimiz günlerde yitirdiğimiz Macide Tanır’ın ardından, oylumlu bir değerlendirme yapıyor. Didem Uslu sezonun “çeşitli” oyunlarını ele alırken, Yetkin Yüksel, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın yirmi oyununu mercek altına alıyor. Yine Dicle Çoban Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “bütün oyunları”nı değerlendiriyor. Okday Korunan, Arif Erkin’le “doyumsuz” bir sohbet gerçekleştiriken, Mehmet Konuk, Ak’la Kara Tiyatro’nun kurucularından Kerem Kobanbay ve Savaş Özdural’la söyleşiyor. Yağmur Yağmur, Tülay Yıldız Akgül, Birgül Yeşiloğlu Güler, Avaşin Yorulmaz, Mehmet Konuk, Yelda Özdeş, Şirin İnci sezonun “önemli” oyunlarının eleştirileriyle dikkat çekerken Ömer Öztürk “arşiv”inin tozlu sayfalarını Yeni Tiyatro okurlarıyla paylaşmayı sürdürüyor. Her sayıda olduğu gibi, yeni Tiyatro’nun Mart sayısında da “ücretsiz” oyun kitabı armağan etme geleneği bu sayıda da devam ediyor.

Yeni Tiyatro Dergisi’nin Mart sayısının konu başlıkları şunlardan oluşuyor:

sunuş / 2

Erbil Göktaş

inceleme  / 3

Başkentin Kayıp Sahneleri

Filiz Tanya

uğurlama / 7

Oyuncu Macide Tanır’ın Sahne Işıkları

Mehmet Esatoğlu

eleştiri / 12

Ocak – Şubat 2013 Oyunlarından Bir Seçki

Didem Uslu

eleştiri / 24

Şarkısı Olmayan Düğün Şarkısı

Tülay Yıldız Akgül

söyleşi / 26

Oyuncuya Notlar: XXI…

Arif Erkin’le Söyleşi

Okday Korunan

eleştiri  / 36

…Fikrîye ve Latife

Mehmet Konuk

eleştiri / 40

..’Kurban’lar

Yağmur Yağmur

eleştiri / 43

Ionesco…

Yelda Özdeş

söyleşi  / 46

…Tiyatro Ak’la Kara

Mehmet Konuk

eleştiri  / 51

…Karmakarışık…

Birgül Yeşiloğlu Güler

eleştiri / 53

…Türkiye Kayası

Şirin İnci

eleştiri  / 55

Kocaeli Şehir Tiyatroları Ocak Ayı Oyunları

Dicle Çoban

eleştiri / 59

İyi ki Varsın İBBŞT!… Yirmi Oyun Yirmi Yorum

Yetkin Yüksel

eleştiri / 68

…Tom, Dick ve Harry

Avaşin Yorulmaz

arşiv  / 71

Arşivhanemden Tiyatro…

Ömer Öztürk

Yayın kurulunda Doç. Dr. Sema Göktaş, Yrd. Doç Dr. Erbil Göktaş, Geleneksel Türk Tiyatrosu ustalarından Alpay Ekler, oyun yazarı Oktay Emre ve Turgay Yıldıran, Devlet Tiyatrosu oyuncusu Okday Korunan’ın bulunduğu Yeni Tiyatro Dergisi’nin hakemliğini ise, Prof. Dr. Semih Çelenk, Prof. Dr. A. Didem Uslu, Doç. Dr. Sema Göktaş, Yrd. Doç. Dr. Gül Ayşe Temeltaş, Yrd. Doç. Dr. Handan Karaadam, Yrd. Doç.  Dr. Bünyamin Aydemir üstlenmiştir.

Yeni Tiyatro Dergisi bugüne kadar 32 oyun kitabını okurlarına ücretsiz armağan etmiştir. Şimdiye kadar onbinlerce kitap dağıtan ve tüm baskıları tükenen oyun kitaplarının 2. baskısını yapmaya başlayan Yeni Tiyatro Dergisi’nin bu “ilk” girişimi “Sam Shepard’ın “Aşk Delisi”nden sonra İmran Uzun’un 2002’de KASAİD (Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği) Ödülü’nü alan “Sefdiğim” adlı oyunu… 2013’de 41 kente ve “1500 Aboneye” ulaşmayı hedefleyen Yeni Tiyatro Dergisi, okurlarından, abonelerinden ve destekçilerinden, altı yıldır gösterdikleri ilgiyi bu yıl da sürdürmelerini rica ediyor.

Yeni Tiyatro Dergisi satış yerleri:

İstanbul; Mephisto Kitabevi (Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Kadıköy), Beyoğlu Pandora Kitabevi, Beyoğlu Simurg Kitabevi, Tünel Robinson Crouse Kitabevi, Mis Sokak Semerkant Kitabevi,  Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy Seyhan Müzik, Kadıköy Penguen Kitabevi, Kadıköy İmge Kitabevi, Kadıköy İskelesi Karşısı Konservatuvar Önü Gazete Bayisi,  Kadıköy-Beşiktaş İskelesi Karşısı Gazete Bayisi, Bakırköy Belediyesi Şehir Tiyatrosu Basın ve Halkla İlişkiler. Kitapsan (Ankara Cad. F.Kerim Gökay İşhanı No:31/4-5 Cağaloğlu), Eminönü Çemberlitaş Bulunmaz Tiyatro. Üsküdar İskelesi Kurt Gazete Bayisi. Üsküdar Bağlarbaşı Gazete Bayisi, Mecidiyeköy Tiyatro Karnaval Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi (Cevahir AVM yanı, Ortaklar Caddesi, Bahçeler Sokak, No: 20, Efe Han giriş katı)
Ankara; Dost Yayınları ve Kitabevi, Turhan Kitabevi ve İmge Kitabevi.
Kocaeli; Kocaeli B. B. Şehir Tiyatrosu Gişesi, Çağdaş Kitabevi, Belsa Fırat Kitabevi; Hereke Gazete Bayisi (Mehmet Cengiz); Dafne Kültür Merkezi (Alternaiv Kültür Merkezi: 50. Yıl İÖO Karşısı İZMİT)
İzmir; KİTAPSAN (Kıbrıs Şehitleri Cd., No:18, Alsancak), KİTAPSAN (Saray İşhanı Konak), Kemeraltı Duvar Kitabevi (853 Sk., No: 13, P. 10), Karşıyaka PAN Kitabevi(Çarşı Tiyatro Sokağı), Menemen Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler, Bornova BTA Sahnesi (Dumlupınar Cad. No: 42/A Özkanlar BORNOVA-İZMİR)  TEL: 0 232 347 36 26, Baki Kurt (GSM: 0 534 224 41 16)

Kayseri; Av. Hülya Göktaş. Türkay İş Merkezi, Kat: 5, No: 34, Hukuk Bürosu, Kocasinan-Kayseri
Sakarya; Xir Kitabevi, Değişim Kitabevi.
Bursa; Heykel Sönmez İş Sarayı Girişi Bursa Kitapçısı, Bursa DT Gişesi.
Erzurum; Atatürk Üniversitesi GSF Sahne Sanatları Bölümü, Kitap Sarayı.
Trabzon; Özlem Şahin, Şehir Tiyatrosu, Trabzon DT Gişesi.
Gaziantep; İhsan Ata, Seyir Tiyatrosu Oyuncuları;

Hatay; Vejdi Koçak, Antakya Belediyesi Şehir Tiyatrosu.
Eskişehir; Adımlar Kitabevi.

Amasya; Öğr. Gör. Alattin Özgen, Amasya Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu.

Niğde; Öğr. Gör. Lokman Zor, Niğde Üniversitesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü.

Ordu; Öğr. Gör. Yasin Akyüz, Ordu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı.

Diyarbakır; Uğur Çınar, Devlet Tiyatrosu, Kültür Sarayı, Yenişehir.

Ağrı; Zübeyr Cinisli, İbrahim Çeçen Üniversitesi, Eğitim Fakültesi.

Edirne ve Tekirdağ; Erdoğan Eğmen, Edirne Halk Eğitimi Merkezi.

Mersin; Kitapsan, Kültür Merkezi Yanı, No:52/A 1-2-3 Merkez

Adana; Kitapsan, Huzurevleri Mah. 80.Yıl Bul. No:18 Çukurova

Konya;   Kitapsan, M1 Tepe Real Alış-Veriş Merkezi No:55-58

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.