22.Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

img_216122. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri açılışı 25 Nisan 2013 saat 10.00’da Fatih Eğitim Fakültesi Mahmut Goloğlu Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. Açılışta, KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Baki, Çağdaş Drama Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Ömer Adıgüzel ve Öğr. Gör. Ümit Arslan hoş geldiniz diyerek açılış konuşmalarını yaptılar.  Açılışta ayrıca seminerin temasını oluşturan dans ve devinim ile Trabzon yaşantısını, insanını ve danslarını ilişkilendiren Faroz Kolbastı Derneği Başkanı Öğr. Gör. Ferdi Sakallıoğlu “Ruhun Dansa Yansıması” ve Avrasya Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Reşat Sümerkan  “Doğu Karadeniz’de İnsanda Yansıyan Çevre ve Yaşam” konulu sunumlarını yaptılar.

Açılış programı Trabzon geleneksel horon ekibi gösterisi ile sona erdi.    Seminer ilk gününü geride bıraktı. Bugün öğle saatlerine kadar devam eden açılış programının ardından saat 14.30’da alanlarında uzman yerli ve yabancı atölye liderleri ile atölye çalışmalarına başlandı.

“3D Dans Devinim Drama: Bir İfade Aracı Olarak Beden” temasıyla gerçekleştirilen seminerdeki atölye çalışmalarında katılımcılar dans ve devinim odaklı etkinliklerle yaratıcı drama ekseninde eğitim sürecine katkıda bulunuyorlar.

Seminerde, “Modern Dans Tekniği ve Doğaçlama” konusuyla Elise de Vliegher, “Ağırlık ve Kanatlardan Bir Beden” konusuyla Roberta Secchi, “Akıl, Devinim, Mış Gibi Yapma” konusuyla Patrice Baldwin, “Doğaçlama Yapıları İçin Dokuz Nokta Tekniği ve Kullanımı” konusuyla Friederike Lampert, “Grotowski Kaynaklı Fiziksel Çalışma” konusuyla Canan Kesebir ve “Geleneksel Danslarla Yaratıcı Drama” konusuyla da Mehmet Öcal Özbilgin atölye liderleri olarak yer alıyor.

Atölyelerin ardından saat 18.30’da Fatih Eğitim Fakültesi Mahmut Goloğlu Oditoryumu’nda kokteyl düzenlendi. Katılımcılar büyük bir coşkuyla, horon ve kolbastı oynayarak günü sonlandırdılar.

Paylaş.

Yanıtla