Açık Cezaevi Hükümlüleri Tiyatro Oyunu İzledi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Êàðòèíà Ìîëëåðà «Ïîðòðåò ïèñàòåëÿ Í. Â. Ãîãîëÿ»Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlüler, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun “Müfettiş” adlı oyununu izledi.

Başsavcı Mustafa Yabanoğlu, Cebelibereket Kültür Merkezi’nde sahnelenen iki perdelik oyunun ardından, cezaevlerindeki sosyal faaliyetlerin önemli olduğunu, bu kapsamda tiyatro oyununun hükümlülere moral verdiğine inandığını söyledi.

Hükümlülerin topluma kazandırılmasını sağlamak için çalışma yapıldığını ifade eden Yabanoğlu, “Toprakkale Cezaevindeki 300 hükümlüden 150’sini tiyatro izlemeye getirdik. Beğeni ile izlendiğini düşünüyorum. Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularına sahneledikleri güzel gösterilerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tiyatronun Yönetmeni Mustafa Kurt ise sergilenen oyunun, toplumda yaşanan olumsuzlukları, komik unsurlarla anlatan bir komedi oyunu olduğunu belirtti.

Tiyatroda 15 kişilik bir ekibin görev aldığını kaydeden Kurt, “Oyunun konusu, kendi kusurlarını bilen ve örtmeye çalışan küçük bir taşra kentindeki olumsuz kişilerin, kendi sanılarına kurban olarak bir toplum eleştirisine fırsat vermesine dayanır. Umarım izleyenlerimiz memnun kalmıştır” dedi.

Başsavcı Yabanoğlu, oyunculara çiçek vererek teşekkür etti.

Tiyatro oyununu, Vali Celalettin Cerrah, Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Özkan, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, İl Kültür Müdürü Ahmet Tabur, Toprakkale Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Ertekin, adliye ve cezaevi personeli ile hükümlüler izledi.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.