Muzaffer İzgü'nün 60. Yılı Tiyatro Oyunu ile Kutlandı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 
muzafferizguÜnlü yazar Muzaffer İzgü’nün 60’ıncı sanat yılı kutlandı.

Konak Belediyesi Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi ünlü mizah yazarı Muzaffer İzgü’nün 60’ıncı sanat yılına ev sahipliği yaptı.

Tiyatro yönetmeni Haluk Işık, Muzaffer İzgü’nün ‘Bütün bunlar bize özgü’ isimli eserinden yola çıkarak yazdığı oyunu 60’ıncı yıl onuruna İzmirli sanatseverler için sahnelendi. 60. Sanat yılını kutlayan Muzaffer İzgü’yü kutlayan Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, ünlü yazarın Türkiye’nin yetiştirdiği en değerli kalemlerden biri olduğunu belirtti. Muzaffer İzgü’nün sadece kalemiyle değil, yüreğiyle de birçok şeyler öğreten insan olduğunu ifade eden Başkan Tartan, ” Konak Belediyesi olarak, vefanın olduğu her yerde biz varız. Muzaffer Ağabey nice uzun yıllara 60 yıl değil sen yüzyıllarca zaten yaşayacaksın. Hep içimizdesin bizlerlesin, ama bugün senin bir güzelliğini daha yaşıyor olmak 60. yılında sana sevgilerimizi ve saygılarımızı sunuyor olmak bizi mutlu ediyor. İyi ki varsın ağabey” dedi.

Tiyatro yönetmeni-yazar Haluk Işık da, ‘Manevi babam’ dediği Muzaffer İzgü’nün hayatını anlatan bir oyunu sergilemekten dolayı çok büyük heyecan duyduğunu dile getirdi. Işık ‘ Oyunu izlemeye gelen herkese çok teşekkür ediyorum. İzmir’in Ankara’da oluşan tiyatro kültüründen geride kalmadığını görüyorum. Manevi babam Muzaffer İzgü’nün esprili bir yaklaşımla anlattığım hayatını sahnelemekten dolayı çok mutluyum. Tiyatro salonlarının kapandığı ve sanatın yok olduğu bu zamanda bana destek veren başta eşim olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. El ele verip kültürün ve sanatın elçisi olalım’ dedi.

Sanat yaşamında 60 yılı geride bırakan ünlü mizah yazarı Muzaffer İzgü, kendi hayatının oyunlaştırılması hakkında şöyle söyledi: “Bunca yıllık sanat hayatımda en büyük yardımcım eşim oldu. ‘Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır’ denir. Bu söze katılmıyorum. Kadın her şeye rağmen erkeğin yanında olandır. Yazılarımı yazarken korkusuzca yazdım. Hiçbir şeyden çekinmedim. Bunca sene sonra hala sizlerle beraber olmaktan dolayı çok mutluyum. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Haluk Işık kardeşime çok teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar. Var olsunlar’ dedi.

Gerçek Gündem 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.