Trabzon'da 22.Uluslararası Drama Semineri Sona Erdi

Pinterest LinkedIn Tumblr +
28_nisan_Çağdaş Drama Derneği ve Karadeniz Teknik Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleşen 22. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri sona erdi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden 310 kişinin atölyelere katıldığı seminerde, organizasyon ekibindeki görevliler ve seminerin sorunsuz devam edebilmesi için arı gibi çalışan gönüllülerle birlikte toplam katılımcı sayısı 350’ye ulaştı.Dört gün süren seminerde Türkiye’den Canan Kesebir “Grotowski Kaynaklı Fiziksel Çalışma” ve Mehmet Öcal Özbilgin  “Geleneksel Danslarla Yaratıcı Drama”;  İngiltere’den Patrice Baldwin  “Akıl, Devinim ve Mış Gibi Yapma” ; Belçika’dan Elise Devliegher  “Modern Dans Tekniği ve Doğaçlama”;  İtalya’dan Roberta Secchi “Ağırlık ve Kanatlardan Bir Beden” ve Almanya’dan Friederike Lampert  “Doğaçlama Yapıları İçin Dokuz Nokta Tekniği Ve Kullanımı” başlıklı atölyeler yürüttüler.

Panel: “Drama-Dans-Devinim”27 Nisan 2013 tarihinde düzenlenen “Drama-Dans-Devinim” başlıklı paneli Dr. Tülay Üstündağ yönetti. BAG genel sekreteri Ute Handwerg, BAG olarak 60 yıldır var olduklarını ve 30 yıldır Çağdaş Drama Derneği ile birlikteliklerinin devam ettiğini söyledi.  Ortak projelerde birlikte çalışma isteklerini diler getirdi. Almanya’dan Friederike Lampert “Avrupa’da Dansın Tarihi” ile ilgili bilgilerini paylaştı. İtalya’dan Roberta Secchi,  Türkiye ve İtalya’nın drama alanındaki ortak  ve farklı yönlerinden  bahsetti.   Panelin ardından  Prof. Dr. Nöck Gail Almanya’da özellikle göçmen çocuklarla yapılan sirk çalışmalarıyla ilgili bir sunum yaptı.

İlk Adım Atölyeleri Seminer kapsamında düzenlenen ilk Adım atölyelerinde Hülya Gök; “Müze ve Tarih Eğitiminde Bir Yöntem Olarak Yaratıcı Drama” , Berrak Esen; “Dansın Elementleri”, Feride Kukul; “Yaratıcı Drama ile Tanışma” ve Ceyhan Özer; “Plastik Sanatlarda Temel Kavramlar”konu başlıklarıyla atölyeler yürüttüler.

Seminer, KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi’nde yapılan ve her atölyenin kendi küçük gösterilerini sunduğu halka açık olan kapanış programı ile sona erdi. Kapanış programında konuşma yapan Çağdaş Drama Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ö. Özlem Gökbulut, Çağdaş Drama Derneği tarafından düzenlenen bir seminerin daha sona erdiğini, fakat her sonun yerini bir başlangıca bıraktığını belirterek, 23. Uluslararası Eğitimde Yaratıcı Drama Semineri’nin Kasım 2013’te “Kadın Olmak” teması ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen katılımcılar, alanlarında uzman yerli ve yabancı liderler ile dans ve devinim odaklı atölye çalışmalarının bedeni etkin kullanma, dans ve koreografi konularında pek çok deneyim kazandıklarını belirttiler. Kapanış programı, katılımcıların sahnede büyük bir coşkuyla horon oynamaları ile sona erdi.

Seminerde emeği geçen Trabzon Temsilciliğimize, enerjileri bitmek bilmeyen tüm gönüllülere, raportörlere, çevirmenlere, atölye sorumlularına ve tüm liderlere çok teşekkürler.

Çağdaş Drama Derneği

Paylaş.

Yanıtla