Taksim Meydanı Müzikali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Unknown[Hürriyet Gazetesi’nden Kubilya Tunçer’in 25 Ağustos’ta yayınlanan ve Talimhane Tiyatrosu’nun yeni sezon için hazırladığı Gezi Park’ı olaylarını konu alan müzikaline değindiği yazısını okuyucularımızla paylaşıyoruz.]

Talimhane Tiyatrosu ilginç ve önemli bir işe imza attı. Gezi olayları sürecini bir müzikale dönüştürdü.

Oyunun prömiyeri 17 Ağustos’ta Berlin’de gerçekleştirildi. Berlin’in gayet önemli bir tiyatrosu var, ‘Neuköllner Oper’. Bu büyük tiyatro, kültürler arası etkileşimi önemseyen, özellikle çağdaş müzikal anlatımı gündemine alan saygın bir kurum. Mehmet Ergen’in yazıp yönettiği bu prodüksiyona ev sahipliği yapması, şüphesiz önemsenmesi gereken bir şey.

Müzikal, sezon başında İstanbul’da da sergilenmeye başlayacak. Oyun, bağımsız epizodlardan oluşuyor. Gezi olayları sırasında yaşananlara trajikomik bir pencereden bakıyor. Çeşitli insan portreleri sunuyor. Özgürlükçü bir bakışa sahip ve haksızlıklara karşı duruyor. Eleştiri sınırları dikkatlice çizilmiş. Tabii ki hakaret içermiyor ama taşı da gediğine koyuyor. Cesur ve net bir iş. Müzikler, şarkılar gayet başarılı. Yalın ama etkileyici bir görselliğe sahip. Dinamik bir ekip ve usta oyuncular var. Özetle Talimhane Tiyatrosu’nun incelikli çizgisini yansıtıyor. Provalarını izlediğim oyunu beğendim. Anlatım tarzını dağınık ve esnek bulmakla birlikte sevdim. Sonuçta Mehmet Ergen’in seçimi ve bunu da tutarlı biçimde aktarıyor her zamanki gibi.

(…)

Yazının devamı için lütfen tıklayınız.
Hürriyet
 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.