Yeni Sezon

Pinterest LinkedIn Tumblr +

indirHürriyet Gazetesi yazarlarından Kubilay Tuncer’in yeni sezon hakkındaki yazısının bir kısmını paylaşıyoruz.

1930’ların sonunda İspanya’dayız. Sonu felaketle bitecek bir iç savaş var. Seçimle gelen Cumhuriyetçiler faşist saldırıya karşı kendilerini koruyor.

Ortalık kan gölü. Neticede Franco iktidara gelecek ve 1975’te ölünceye kadar İspanya korkunç bir baskı dönemi yaşayacaktır…

Yılın en önemli oyunlarından biri olmaya aday ‘Ay!Carmela’ bu feci iç savaş sırasında geçer. Daha önce başta Ankara Sanat Tiyatrosu olmak üzere birçok kumpanya bu oyunu sergiledi. AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu’nun bu sezondaki ağır toplarından biri. Çok önemli iki isim bir arada: Vahide Gördüm ve Tuna Orhan. Ay!Carmela savaşın içinde yaşamını sürdürmeye çalışan vodvil sanatçılarının şarkılı, danslı ve çok hüzünlü hikâyesini anlatır. Bu ikiliden izlemek hiç kuşkusuz unutulmayacak bir deneyim olacak.

Sezona hazırlıklar tamamlanmak üzere. Çok sayıda etkileyici proje var. Heyecanla beklediğim oyun çok. BO Sahne geçen sezon kuruldu. Levent Özdilek ve Burak Sergen başı çekti. Güzel bir salon açtılar. Burak’ın büyük bir başarıya imza attığı Adolf oyunu çok beğenildi ama sezon sonu olduğu için hak ettiği kadar seyirci göremedi. Bu sezon muhtemelen ödüller de toplayacak. Cem Kenar’ın ‘Unutulan Uşak&Sus ve Dinle’ adlı oyunuyla sezonu açıyorlar. Kumbaracı50 kendi başına fenomene dönüşme yolunda. Bu yılın bomba haberlerinden biri ordan geldi. ÇİNKA diye bir oyuna başlıyorlarmış. Değerli yazarımız Yiğit Sertdemir, Karadeniz Bölgesi’ndeki insanları, doğayı ve hayatı konu alan değişik bir çalışmaya imza atmış. Yiğit’in ‘Altıdan Sonra Tiyatro’ adlı kumpanyası Kumbaracı50 ile işbirliği yapıyor bu projede de. Geçen sene çağdaş yazarlarımızın tek kişilik oyunlarına başlamışlardı hatırlanacağı gibi. Bu sene sırada Mirza Metin, Yeşim Özsoy Gülan ve Yiğit’in oyunları var. Heyecan verici olacağına inanıyorum.

Devamı için: Hürriyet

 
 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.