3.Küçük Harfler Büyük Düşler Çocuk Tiyatrosu Festivali

Pinterest LinkedIn Tumblr +

yarımadaİstanbul Tarihi Yarımada Güzel Sanatlar ve Kültür Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Küçük Harfler Büyük Düşler Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Festivali başladığı günden bu yana İstanbul’da Çocuk ve Gençlik Tiyatroları alanında gerçekleştirilen tek festival olma özelliğini sürdürüyor. Geride bıraktığımız iki festival boyunca edindiğimiz tecrübelerle bir kat daha güçlenerek üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz festivalde sokak gösterileri, atölyeler, dinletiler, paylaşım günleri ve panellerle hedefimiz Avrupa’nın önemli kentlerinden biri olan İstanbul’da minik ve genç seyircilere unutulmaz anlar yaşatmak ve bunun yanı sıra farklı kültürlerden tiyatro gruplarının birbirlerinden beslenebilecekleri paylaşım ortamları yaratmak.

Festivalimizin bu yılki teması ise Barış. Dünyanın hiç susmayan savaş çığırtkanlarına inat tüm oyunlarımız barış için. Tüm Çocukların barış içinde yaşayacağı bir dünyanın biran önce sağlanabilmesi ümidiyle festival komitesi tarafından seçilen barış teması yolu sanattan hele tiyatrodan geçen herkesin dört elle sarılması gereken bir olgu şüphesiz. Festival komitesi olarak bizler savaşın düşüncesinden bile etkilenecek kadar duyarlı ve hassas olan çocuk ve gençlerin  ancak tiyatro yoluyla hayal dünyalarının temiz tutulabileceğini ve sağlıklı birer birey olabileceklerine inanıyoruz. Bunun farklı kültürlerin yan yana gelmesiyle çok daha anlamlı olacağına inancımız sonsuz.

4 Ekim – 12 Ekim tarihlerinde; 3.Uluslararası Küçük Harfler Büyük Düşler Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali: Van Devlet Tiyatrosu, Osmangazi Şehir Tiyatroları, Kocaeli B.B. Şehir Tiyatroları, Maskkara Tiyatrosu, Polonya, Hollanda, Almanya, Çin, Azerbaycan Çocuk ve Gençlik Tiyatrolarının katılımı ile gerçekleşecektir.

Festival programı için tıklayınız:  http://www.tarihiyarimada.org/anasayfa/item/3-festival-takvimi

Paylaş.

Yanıtla